från Krista Tippets intervju på podcasten On Being med dessa två:
ROBERT K. ROSS AND PATRISSE CULLORS — som intervjuas av Krista kring: The Resilient World We’re Building Now
Det som resonerar i mig är ord idag. Dessa ord.
Narrativ change – ord som påminner mig om att vi ska byta ut berättelser, eller lägga till fler berättelser, att den rådande berättelsen kan ändras. Att det är dags nu.
Framing and reframing – att hur vi ramar in saker/känslor/upplevelser/berättelser/allt – att vi kan rama in och testa för att sedan skapa en ny ram, och testa den. Vi har oändliga möjligheter att skapa ramarna.
Social Medias role – hade vi kunnat nå så här långt i vårt testande av nya berättelser och andra ramar om vi inte haft sociala media? Och hur länge kommer sociala media att ha den rollen? När kommer nästa roll?
Self absorbed and/to self reflective – utveckling, förändring, växande, lärande – hur många i vår närhet tar steg från att vara självcentrerade till att gå över till att vara självreflekterande och att det sker så subtilt att många inte ens ser när det inträffar utan yrvaket liksom upplever det en dag mycket längre fram, och då blir oerhört positivt överraskade av denna utveckling. Glada. Och kanske vet de när skiftet kom, eller så vet de inte. Och anyhow så spelar det faktiskt ingen roll.
Och så klart en fråga som kittlar mig och min nyfikenhet:
How bring spirit back into the system?
Jag menar inte en ande eller en gud såsom i en religion eller liknande. Utan en själ. Att systemet har en själ och ett reflekterande, gärna en självdistans, ett sätt att självklart ta ansvar och dela på ansvar. Att vara där för människorna i systemet. Att göra det som systemet gör utifrån en annan kraft. En kraft som kommer inifrån själen. Att systemet även ser sig och sin roll i helheten. Där systemet utgör en del. Men inte helheten själv.
Jag är långt ifrån färdigfunderad kring detta, och vill gärna ha tankespjärn 🙂 Ge mig dina spjärn och hjälp mig borra vidare i tankar, funderingar och reflektioner!
Photocred to Samuel M. Livingston, Flickr
0 Comments
Trackbacks/Pingbacks