Låter du din “gryta”/njutning/kåthet sjuda?

Lite tveksam om jag skulle våga skriva mer om njutning och sex på min blogg men provar och testar och känner in vad som funkar. Tar gärna emot hejarop, kritik eller annat som kan få mig att vidga mina perspektiv kring detta.
Idag vill jag våga för jag har under en tid känt att samhällets normer kring kvinnors sexuella kraft inte stämmer överens med min väg som jag vill vandra. Så håll i er – här kommer ett första blogginlägg om sex av flera.

Jag stötte på Kim Anami när jag lyssnade på ett avsnitt av Ligga med P3, där de pratar om Kim som en av tungviktarna inom vaginal tyngdlyftning. Japp, det fångade mitt intresse och jag kikade in Kim och några av hennes filmer.
I en av filmerna pratar hon om livslång passion i ett förhållande och delar med sig av sina förslag för att göra det möjligt.

Att hålla njutningen/kåtheten/”grytan” sjudande

I receptet för att laga en gryta kan det ofta stå “låt grytan sjuda i 20 minuter”. Det är precis vad Kim uppmanar alla att göra med sin njutning, med sin kåthet. Att aldrig låta njutningen och kåtheten hamna på 0 (av 10) eller ens så lågt ner som 4…utan mycket hellre från 5 och uppåt. För att få grytan till att koka igen går ju så otroligt mycket snabbare från sjudande än från helt kall…
Du hänger med i min metafor tror jag.

Så nu undrar säkert du HUR du ska göra. Och det vet inte jag. Det vet bara du och din kropp. Du får leta efter det som passar för dig. Och underhålla njutningen och kåtheten varje dag. Avsätt tid och du får resultat.

För mig hänger denna metafor även ihop med febern som drabbade mig. För den var som en P-knapp…du vet som på en modern spis kan man ju trycka på P (för Powerful) och snabbare komma till en kokpunkt på 10. Fast det jag upplevde var en kokpunkt på 12 😉 där jag nu även i snart en månads tid “sjudit” på en 8!

Fina Eggemannen får symbolisera en av de saker jag gör för att hålla min gryta sjudande och puttrande – dansa! (fast just här sjunger han en sång som jag älskar!)

LÖRDAGSFEELING

Ett inlägg delat av Daniel Ekberg (@eggemannen)

 

PS: En ursäkt i förväg om jag glömt att låta dig känna dig inkluderad – inte min mening att exkludera någon…

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

12 Comments

 1. Elisabet

  Spännande ämne. Tack för påminnelsen om att hålla njutningen sjudande!

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack för att du hittade hit och glad att kunna påminna om njutning!!

   Reply
 2. Mona

  Soulmusik är mycket sensuellt och bra på att hålla grytan sjudande. En favoritlåt jag har är Sexual healing med Marvin Gaye. Dansar gärna för mig själv till den.

  Reply
 3. Dorotea Pettersson, tidscoach

  Vaginal tygdlyftning alltså? Hmm, ovanligt. Sjuda som en gryta tycker jag är en väldigt bra liknelse. Ska tänka på det.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, och tydligen är världsrekordet 31 pounds…otroligt och rätt galet!
   Hejar på ditt sjudande 🙂

   Reply
 4. Helena Roth

  1) Gläder mig åt att du vågar – ju fler som vågar, desto mindre skammigt/skämmigt/pinsamt lär det ju kännas och, tror jag, desto bättre kommer vi alla må.
  2) Njä… just nu e jag riktigt riktigt kass på att hålla grytan småputtrande kan jag villigt erkänna. Får väl skruva upp värmen lite grann. 😀

  Reply
  • therese@mabon.se

   1. Tack, tack, tack fina för hejarop!
   2. Skruva upp värmen låter bra – kanske dansa lite och låt det sjuda på 🙂

   Reply
 5. Sara Modig

  Heja dig! Instämmer med Helena i att ju fler som vågar lyfta detta härliga ämne, desto mindre tabu- och skambelagt blir det. För härligt kan det ju verkligen vara!

  Reply
  • therese@mabon.se

   Hoppas det sjuder för fullt hos dig. Träffas snart? ??

   Reply
 6. Fitnessfia

  Väldigt intressant ämne och något jag själv skulle vilja våga skriva om, men är inte riktigt där än.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Go girrrl! Fler som skriver om kvinna och njutning behövs ?

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *