Should I stay or should I go?
Remain or Leave?
Bremain eller Brexit?
Många har ordlekarna varit nu under de senaste veckorna och nu när resultatet av Storbritanniens folkomröstning fick ett litet, men positivt övertag kring Brexit med 52 % mot 48% så är media, gammelmedia och ny social media fyllda med ännu mer.
Löpsedlarna och många politiker uttrycker sin oro och rädsla och sitt missnöje med resultatet. Själv är jag mer positivt inställd. Tror precis som Tomas Jönsson att det finns många fördelar. Särskilt nu. Så här skriver Tomas bland annat om de möjliga fördelarna med ett utträde ur EU för Storbritannien:
Tänkbara fördelar med omröstningen: Ett underkännande av hela EU- kolossens brist på transparens, av politikers brist på lyhördhet och av EUs lama flyktingpolitik. En katalysator på utvecklingen och på möjligheter att finna nya vägar till samarbeten och skriva om samarbetsavtal. En träning i att tänka om, utanför boxen. En nedbrytning av en stinn, gammal makthierarki. Insikter om det allvarliga förtroendegapet mellan väljare-politiker. En seger för gräsrotsdemokrati, trots att man försökte skrämma väljarna med “risk för minskad ekonomisk tillväxt…”. Det var för övrigt långt ifrån enbart nationalister som röstade för att lämna.
Och det dyker upp många artiklar i mitt flöde:
Hotet mot EU är den maktelit som inte vill bli störd – Expressen
11 things you need to know about Brexit – Daily Wire
I want my country back – The New Statesman
EU referendum views from Oxford – Medium.com
Bild från YouGov
Och så kommer denna klockrena lilla film om varför Storbritannien från början gick med i EU…. 😉
We call it diplomacy…
0 Comments