Essentiella oljor

by | Mar 29, 2016 | Artiklar | 0 comments

Använder du essentiella oljor?
Jag är novis i detta och köpte mina första två för knappt två år sedan. Och nu har jag köpt några till.
De första jag köpte var Thieves och Peppermint.  De här två har jag använt i badet, i en näsduk när jag varit förkyld, att dofta in så långt in jag bara kan. Gillar båda två och använder dem regelbundet.
Så här skriver återförsäljaren om:
Thieves® skapades med utgångspunkt från forskning om fyra tjuvar i Frankrike som skyddade sig med nejlika, rosmarin och andra väldoftande växter då de rånade pestoffer. Den här patentskyddade blandningen har universitetstestas och är påvisat effektiv när det gäller att skapa ett stärkt immunsystem och en bättre hälsa.

img_4713.jpg

Och så för en dryg månad sedan var det maken som nämnde att han ville köpa Oregano som essentiell olja för att behandla sin fot och sina tår som fortsätter att “skrutta sig”.
Då köper jag den och några andra bestämde jag mig. Dels är jag helt såld på Citrongräs (som Susann använder när vi är på HelAnde frigörande Andning)  och även på Clarity som jag använde förra våren när jag gick hos Klara. Och så när jag surfade runt på sajten så kändes det liksom självklart att även skaffa Awaken.

Awaken och Clarity är båda två blandade oljor och återförsäljaren beskriver dem så här:

Awaken™ är en inspirerande kombination av flera eteriska oljeblandningar som skapar en känsla av inre medvetenhet och uppvaknande. En sann förståelse av sig själv är det första steget mot framgångsrika och önskvärda förändringar i livet. Den här blandningen kan hjälpa dig att uppnå din högsta potential.

Clarity™ ger ett klart och vaket sinne. Den innehåller stimulerande oljor som pepparmynta och rosmarin, som använts i många år för att främja mental skärpa. Enligt en studie som utförts av dr William N. Dember vid University of Cincinnati ökade den mentala skärpan hos eleverna med 28 procent efter inandning av pepparmyntsolja. Clarity kan också användas för att återuppbygga mental skärpa eller vakenhet när du känner dig trött eller dåsig.

Idag hällde jag några droppar Awaken i makens bad och ibland brukar jag använda någon droppe av Clarity eller Awaken på bröstet som en påminnelse till mig själv under dagen. Citrongräs vill jag använda i en sprayflaska med vatten och spraya i ett rum.

Använder du några oljor? Vilka är dina bästa tips?

img_4714.jpg

Finfina snöklockor från backen bakom ugglehuset vid Brunnsviken. 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *