gatekeeper…

by | Mar 7, 2016 | Artiklar, BOOKS | 0 comments

Jag har fått höra att jag är en gatekeeper. Jag har inte bett de olika personerna att definiera vad det betyder för dem. Utan bara utgått ifrån vad det betytt för mig. Vilat i mitt tillstånd av att inte behöva förstå någon annan än mig själv.

Häromdagen påmindes jag om betydelsen i mitt samtal med Katie. För henne var det verkligen någon som vaktade en grind och jag upplevde att hennes tolkning inte var en positiv för henne. Mitt svar där och då var att jag såg det som något positivt. Att en gatekeeper för mig är någon som står stark. Att jag typ alltid agerat som en gatekeeper. Att jag alltid “pratat” eller medlat mellan två sidor. Mellanbarn som jag är. Att gatekeeper för mig är en person som kan se båda sidorna. Som kan få de båda sidorna att närma sig varandra så att grinden kan öppnas.

Jag fick ju chansen att göra en kroppsläsning. Minns du inte kan du kika här. Det som Johan då berättar för mig är kanske just detta. Att medla mellan olika människor, olika grupper, ute i världen, på en direkt nivå och på en högre nivå. För jag kan se båda sidorna och få dem att närma sig varandra.

Så ja, jag är en gatekeeper. En glad sådan. En stark sådan. En mjuk sådan. Och en gatekeeper som är här för att maximera.

IMG_2759.JPG

Sedan kikade jag på vad Wikipedia hade att säga om definitionen av gatekeeping och fick fram detta:

Gatekeeping is the process through which information is filtered for dissemination, whether for publication, broadcasting, the Internet, or some other mode of communication. The academic theory of gatekeeping is found in multiple fields of study, including communication studiesjournalismpolitical science, and sociology.[1] It was originally focused on the mass media with its few-to-many dynamic but now gatekeeping theory also addresses face-to-face communication and the many-to-many dynamic inherent in the Internet. The theory was first instituted by social psychologist Kurt Lewin in 1943.[2] Gatekeeping occurs at all levels of the media structure — from a reporter deciding which sources are chosen to include in a story to editors deciding which stories are printed or covered, and includes media outlet owners and even advertisers. Individuals can also act as gatekeepers, deciding what information to include in an email or in a blog, for example.

Och så fick jag även fram detta i nästa googling: A gatekeeper is…

  • an attendant employed to control who goes through a gate.
  • a person or thing that controls access to something.
  • “GPs can act as gatekeepers, filtering demands made on hospital services”
  • an orange and brown European butterfly with small eyespots on the wings, frequenting hedgerows and woods.

Andra länkar:
Gatekeeping betydelse.
Gatekeeper från Wikipedia.

Landar fortfarande i min känsla och förståelse av vad det betyder att jag är en gatekeeper.
Så ja IGEN, jag är en gatekeeper. En glad sådan. En stark sådan. En mjuk sådan. Och en gatekeeper som är här för att maximera.

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?