Klokhet och tankespjärn

by | Mar 14, 2016 | Artiklar, Coaching | 0 comments

Igår skrev jag om Ödet och Slumpen. Hur de hänger ihop eller ej. Jag provade denna fråga och tanke på fler personer igår. En svarade inte. En svarade att öde betyder fate och slumpen betyder chance. Och så inget mer. Inte en öppning kring att leka med tanken. 

Så frågade jag min äldsta son vid lunchen ( bestående av överbliven ärtsoppa från frysen) vad han kände kring detta. Och vips kom det snabba tankar och klokhet som maken hade svårt att hänga med i. Och jag fick tankespjärn att känna på.

  
Han menade att Öde är en garanterad framtid. Och att slumpen är som ett bestämt öde med okända orsaker. 

Det kryllar i skallen på mig fortfarande. Jag vill ligga hemma och läsa Sapiens hela dagen, men det har blivit jobbmailande, hundpromenader, filminspelning till perfectcoach.se och nu middagsfixande innan jag ska iväg på kurs i IdrottOnLine-systemet…sen kanske Sapiens eller iaf ett avsnitt av Peaky Blinders

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. coincidences – tillfällighet och slump – Therese Tess Mabon - […] dagar sedan kring öde, slump, fate och destiny. Det blev tre olika blogginlägg om det. Här om Klokhet och tankespjärn…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *