vem bloggar du för?

by | Mar 10, 2016 | Artiklar | 4 comments

Innan jag deltog i detta års utmaning med att skapa 100 blogginlägg så funderade jag ganska lite över VARFÖR jag ville och skulle delta. Jag visste redan att jag vill fortsätta med mitt skrivande och reflekterande på bloggen. Och att jag vill ha ett flöde i den processen. Så kanske för att få mer draghjälp till en regelbundenhet?

Och jo, så var det ju detta med att jag även vill läsa mer om andra – ta del av andra vänner och deras vardag, deras upplevelser, tankar, reflektioner, ideér osv. Så jag skrev helt enkelt en önskelista på ett gäng som dök upp i mina tankar. Dessa vill jag följa och veta mer om – typ en sådan önskning.

Du som känner mig vet att jag vill vara sann mot mig själv och då uppstår en dissonans i mig om jag önskar att andra skriver och berättar, men om jag inte gör det? Så det var nog också en anledning att vara med.

Så jag är himla glad att några av er är igång och jag följer er och läser och njuter. Och så oerhört glad när det blir kommentarer och följdtanker mm som dyker upp – särskilt till de som är helt nya på bloggbanan.

Frågan då? VEM bloggar du för? Den fick jag innan årets utmaning drog igång och jag har fått den vid flera tillfällen. Jag bloggar för mig själv. För att jag lär och växer i mitt skrivande och reflekterande.

VEM bloggar DU för? Eller VARFÖR bloggar DU?

Skärmavbild 2016-02-18 kl. 21.10.36

 

 

4 Comments

 1. Marie

  Hej världens finaste du!
  Jag var ju väldigt tveksam till att börja blogga för jag har ju egentligen inget som är särskilt intressant att skriva om. Så Jag bloggar som nybörjare mest för min egen skull och för att utmana mig själv till att våga. Det är skönt att ha satt igång tankeverksamheten igen, jag har börjat tänka mer igen på något vis. Jag har läst massor av bloggar nu, sådana som jag inte skulle läst annars. Jag lär mig nya saker varje dag, jag får lite att fundera på, inte bara gå och deppa.
  Jag blev ju utmanad också vilket jag är glad för nu ?
  Min blogg blir mest lite upplevelse från mitt eget liv än så länge, men vem vet. Jag utvecklas hela tiden känner jag.
  Och så har du fått igång min lust att skapa, även om jag inte riktigt har fått fingret ur… Än
  Kram

  Reply
  • therese@mabon.se

   Du skapar ju massa med bloggen 🙂 Och ditt inlägg om nätdejting fick ju igång lite kommentarer på FB – Härligt!!

   Reply
 2. Sara

  Jag vill säga att jag bloggar för mig själv – för att få bättre syn på mig själv och min utveckling, för att inspireras. Men någonstans gör jag det också för att bli läst. Inte som en bekräftelse på mitt värde, men för att inspirera, och också få hjälp att se saker som jag inte kan upptäcka själv.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, så kan jag känna också. Att det är en gåva vi ger via bloggarna. Att den gåvan plockas upp av den som passerar när den behöver det. Fast det inte är mitt huvudsyfte – och inte där jag behöver samla kraft för att skriva. Den kraften är min skaparkraft. Så bloggen blir på ett i sig även en meditation och en självreflektion. Som ibland andra hjälper till att få syn på saker i – oftast sker det i mig när jag skriver, eller läser, eller läser långt tillbaka.
   Bloggen håller mig på något vis accountable.

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. vilka råd skulle du ge till…? – Therese Tess Mabon - […] jag också. Och så har jag ju gjort med min blogg/hemsida sedan starten. Och skrivit om det här och…
 2. är du intresserad av att börja blogga? – Therese Tess Mabon - […] är roligt att blogga och jag har skrivit många inlägg tidigare om varför jag väljer just detta som ett…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *