att jobba med att förebygga psykisk ohälsa och öka emotionell intelligens

by | Apr 21, 2016 | Artiklar | 6 comments

Det är vad jag kommer göra  snart. Som en av mina callings. Tillsammans med annat. YAM – Youth Aware of Mental Health är den plattform vi agerar utifrån i detta. photo-1453227588063-bb302b62f50b

Jag går denna vecka, tillsammans med 11 andra, en utbildning i att bli instruktör. Som skall gå ut i skolorna och träffa elever. Först i en forskningsstudie och senare på annat vis – hur är ännu inte klart.
YAM är ett program som arbetar med att lära elever påverka och förbättra hur de kan må. Gällande sin psykiska hälsa. Genom att öka sin emotionella intelligens.
Typ. Och lite annat.

Det är liksom det som upptagit min vecka. Och jag känner mig redo för att imorgon vara klar. Klar att möta elever. Igen!

Vilka livsuppgifter eller callings samlar du på dig?
photo-1455380579765-810023662ea2Underbara fotografier från Unsplash och Matthew Wiebe. 

6 Comments

 1. Marue

  Härligt att höra att någon jobbar för elever. Det är tufft i skolan.

  En av mina livsuppgifter är att få
  Mina nära och kära att må bra.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, och inte bara jag och YAM sprider sig över landet.
   På tiden 🙂

   Och lägg till dig på din lista över livsuppgifter <3

   Reply
 2. jeanette sandelin

  Att ge mina barn det jag förmår. Att göra klart min viktresa på minus 30 kg (6 kilo kvar). Att fortsätta laga god och maffig mat. Att steppa upp löpningen. Att skriva bokrecensioner. Att bli miljonär!
  Kram fr sö Dalsland.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Låter finfint!
   Visst är det härligt att se sina livsuppgifter ur detta perspektiv. Jag gillar!

   Reply
 3. Sara

  Spännande! Lycka till!
  Jag känner att min livsuppgift är att inspirera andra att få en kärleksfullare relation med sig själva och med alla sina olika delar (känslor, tankar,kroppen, egenskaper, talanger, personlighet o.s.v.) Inspirera andra att komma ur sitt självhat genom att inspirera med min egna historia ur självhatet och dela med mig utav mina egna verktyg.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Wow – det låter som livsuppgifter jag älskar! Njut vidare i det.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *