Hur får jag en intention till mig?

by | Apr 6, 2016 | Artiklar | 1 comment

Häromdagen skrev jag ett inlägg och reflekterade kring min intention och resan till Jordanien. Och så fick jag en spännande kommentar på detta av Mona: “Hur får du dina “intentioner” till dig? Vad är det? Blir nyfiken…”

Jag blev lika nyfiken på detta jag med. Om jag vet hur jag får dem? Hur de kommer till mig? Jag har inte kikat på det ännu – så häng med så gör vi det nu.

En intention är för mig en slags vägvisare för HUR jag ska agera på min väg framåt. Jag älskar månen så när Ezzie Spencer bjöd in till att följa en intention under en måncykel var jag redo att prova. Nu är jag inne på min andra intention och således min andra måncykel. Nästa nymåne och därmed även start på nästa måncykel sker redan torsdag 7 april!

Att få en intention…först ställer jag en fråga till mig själv om det finns en intention som jag vill följa. Sen är jag tyst. Lyssnar inte riktigt heller. Tar liksom en kort time-out. Och så slår jag på lyssningen. Lyssnar uppmärksammat inåt mig. Undrar nyfiket vad som kan komma fram. Och där kommer det. Denna process har för mig hittills tagit kort tid (några timmar) och jag kan se att det kan vara en betydligt längre tidsaspekt än så för andra. Finn din väg.

Min första intention – Be & Do Good – den kom först som “do good”. Jag kände då att den inte var klar så jag väntade i time-out-mode en stund till. Sen var det dags att lyssna och fram kom Be & Do Good. Japp Mona, bara sisådär.

Min nuvarande intention – Back to my roots – den kom innan jag ens ställt frågan till mig själv. Rätt var det var så fanns den där. Klart och tydligt. Jag ställde fråga efteråt om detta var intentionen och svaret kändes som ett rungande JA. Den intentions kom så tidigt till mig att jag inte hann reflektera över den föregående intentionen.

Nu är det dags att gå in i min tredje intention och följa den, kanske är det detta som ska bli min nya 21-grejs-utmaning? 21 intentioner i följd? Nästan två år? Asså den får jag känna efter lite mer kring innan jag säger att jag…..
I övrigt vill jag tillägga att det för mig känns himla naturligt att följa månens cykel – den handlar för mig om ett annat sätt att vara i tiden än att vara i klockans tid. Mer om ett slags biologisk tid.

Är du redo? Läs mer här om du vill!

  

1 Comment

  1. Mona

    Tack! Intressant och spännande att läsa om intentioner och måncykler.
    Själv vet jag inte om det skulle passa mig direkt, men jag reflekterar på samma sätt över hur jag lever och utvecklas.

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gränser – Saras goda. - […] fokus för måncykeln (28 dagar)? Jo, som jag tidigare sammanfattat: Inspirerad av kära vännen Tess vill jag ta hjälp av en…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *