olika nivåer att tänka

by | Apr 25, 2016 | Artiklar | 2 comments

Nu när jag deltar i ledarutbildningen hos Minds Unlimited får vi ständiga mail med påminnelser om att meditera. I slutet av varje brev kommer detta citat:
“You cannot solve a problem from the same level of consciousness that created it. 
You must learn to see the world anew.”
– Albert Einstein

Och så fick jag ett tips igår av Mikael om att lyssna till Peter Sage i en intervju hos London Real. Så nu har jag lyssnat. Och Peter nämner just det citatet ovan. Fast att han byter ut ordet consciousness mot thinking.

Och sen berättar han om hur han ser på olika nivåer av tänkande:

 1. To me (offermentalitet) – som att allt som sker i livet bara sker mot dig och att du inte kan värja dig eller ändra detta. Det bara sker. Och du bara tar emot. Denna nivå förstärks av att konsumera mycket media. TV. Nyhetssajter. Mm. Mfl.
 2. By me (skaparmentalitet) – som att bara du sätter mål och är uthållig så kommer du att vinna och få det liv du vill och kan skapa. Du kommer att se till att få det liv du vill ha.
  Du kommer till denna nivå från den förra genom att släppa taget om “skylla på/anklaga” (på eng BLAME). Och genom att byta ut detta mot att ta ett eget ansvar. OCH genom att notera vilka sorters människor du omger dig med. Är det offermentalister eller andra som får dig att växa?
 3. Through me (genom mig) – som att livet sker genom dig, de händelser som sker de sker för att du följer med strömmen och inte krigar mot den. Som att du vet var floden (=livet) slutar men du vet inte hur den kommer att flyta genom landskapet, det kommer att vara svängar, långsamma, snabba, djupt, grunt, brett, smalt osv. Och du litar på att genom att flyta med strömmen så kommer livet och det bra i livet att ske genom dig.
  Du kommer till denna nivå genom att släppa taget om behovet av kontroll. Du behöver inte släppa taget om kontroll, bara släppa taget om ditt behov av kontroll. Och ersätt detta med tillit. Som att ditt framtida jag vänder sig om till ditt nuvarande jag och berättar att det kommer att gå bra, du behöver bara släppa taget om behovet av kontroll och åka med på denna flod. Du är ju född som ett mirakel i sig så du kan vara nöjd redan innan du börjar – oavsett vilket resultat som kommer. Var nöjd, glad och lycklig redan idag. 
 4. As me (som mig – som allt- oneness) – som att du ser dig själv som en del i hela universum, där alla delar sitter samman. Hit menar Peter att han sällan är länge, men att han gör små besök då och då. Genom att meditera, genom att vistas i naturen. Och genom att undvika medias drama om rädsla och oro. Och påminner om att alla fysiker och kvantfysiker är alla överens om att allt sitter ihop. Vi är inte uppdelade.
  Du kommer till denna nivå genom att släppa taget om illusionen om avskildhet (illusion of separateness), tron att vi alla är separata från varandra, från naturen. Ersätt den tron med villkorslös kärlek. Vilket kan vara supersvårt. Kärlek. Villkorslös. Och till detta även gå från EGO till EKO. Vi är alla en enhet. Ett universum. 

Jag gillade verkligen detta samtal om att tänka och hur det sker på olika nivåer. Nu ska jag lyssna vidare på vilka fler insikter som kommer att blottas för mig.

Samtidigt så påminns jag om denna bild och text som jag delat med er förut. Den påminner mig om nivå 3. Through me – genom att jag vet att jag redan idag har allt jag behöver är det så mycket lättare och härligare att fortsätta framåt. cropped-I-alreadyHAVE.jpg

2 Comments

 1. Michael Sillion

  Så underbart skrivet Tess! Glad att jag kan inspirera dig till fler insikter 🙂

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Elevate Your Mind – Lord Sillion – Captain Future - […] do check out What my friend Tess writes about Peter Sage in Swedish. Both his levels of thinking about the…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *