upptäcktsfärden i en bokhylla

by | Apr 27, 2016 | Artiklar | 0 comments

Den där magiska retreaten på Ekskäret var ju som jag tidigare berättat helt fantastisk. Där alla detaljer är genomtänkta och så underbara i synk. Kanske särskilt denna bokhylla.
På första bilden ser du den på håll. Ser du att det finns tomma rutor. Underbart att tillåta ett tomt utrymme i en bokhylla. Sen finns det en del andra objekt som i sig berättar mycket, men inte som ett skrivet ord. Det är jag också förtjust i.

Och så kommer jag närmare. Schein. Ed Schein? Från Theory U? Jajamensan.  Om Organizational culture and leadership. Med ett par lysande citat på baksidan som gör att jag vill sluka boken till mitt inre.
Aldrig längre än en tanke bort – den titeln lockar mig. Liksom Varför ska jag tro på Gud?

Nästa hylla, jamen där står ju Teori U. Som jag vill använda ifrån min verktygslåda. Den kursen i höstas som givit mig en ny grund att stå på. Nya verktyg att prova. I mitt arbete att transformera business, samhälle och själv. Bredvid lutar sig Presence som är liksom boken före Teori U. Och så The Source. Av Joe Jaworski som är med i framtagandet av Teori U. Och så nästa. Leading from the emerging future. Som är det som Teori U liksom leder fram till. Att våga vara i “presensing (present AND Sensing) to be able to lead from the emerging future”.
Och så en ny titel för mig – Your Unique Self. Den vill jag också dyka ner i.

Och så denna. Med en orange rygg som ropar: Se mig!
Lycka! av Dalai Lama sticker ut och når mig. Bortom stjärnan – vad kan det vara? Modern politisk filosofi? Engage! ?, är flera böcker som jag rör vid, som lockar mig. Och så självklart att där finns en bok om odling. Kryddträdgården. Det är ju odling för att växa som alla dessa böcker kan ge oss som läsare en gåva. Att vi odlar och växer oss själva när vi läser. Och efter vi läst.  Om vi tillåter oss.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *