Eye gazing = att titta någon djupt in i ögonen

by | May 17, 2016 | Artiklar | 0 comments

Idag under sista tillfället på ledarkursen hos Minds Unlimited blev jag påmind om att jag ännu inte skrivit färdigt detta inlägg. Så påmint och klart. Här är det.
Ett inlägg om eye gazing = boosting intimacy =  a speedy way to peace on earth!

Initialt fick jag idén till detta när jag för första gången såg ett klipp med konstnärinnan Marina Abramovic e Ulay. Jag blev rörd och berörd första gången jag såg detta klipp där konsten som hon ställer ut är att hon helt enkelt erbjuder en plats och kärlek och ett möte med en annan person genom att titta varandra djupt in i ögonen.

Sen kom nästa inspel – och då var det min kompis Helena som skrev ett inlägg och kallade det för A speedy way to peace on earth. Och i detta länkade Helena till detta youtube klipp nedan. Där jag om möjligt blir än mer rörd och berörd. För nu handlar det bland annat om par som tittar varandra djupt in i ögonen. Helena skriver själv att hon vill prova att titta sin make djupt in i ögonen 4 minuter om dagen.

Och idag så blev jag påmind igen. Då vi tillsammans i gruppen gjorde en övning med eye gazing.

Jag skulle vilja testa denna som en av många verktyg att använda inom flera yrken och emellan personer där konflikter uppstått eller är på väg att bubbla fram. Ibland sker det stora event där alla som vill bjuds in till att delta i eye gazing. I höstas var det ett sådant tillfälle vid Sergels Torg bland annat. I syfte att helt enkelt skapa en genväg till färre konflikter, mer förståelse och acceptans och till en fredligare värld.

Eye gazing = boosting intimacy + a speedy way to peace on earth!

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Marina Abramovic – Therese Tess Mabon - […] Här har jag skrivit om hennes performance med eye gazing på MoMa. […]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *