kan du bevara en hemlis?

by | May 11, 2016 | Artiklar | 2 comments

Lyssna här…

Jo, idag har jag fått en sista utmaning och uppmaning fram till min nästa och sista del av kursen hos Minds Unlimited. Och den gäller som sagt fram till nästa vecka och (håll i dig) även för resten av livet.

Och ja, det är en hemlis. Som du liksom inte får berätta om. Lovar du?
Här är hemlisen…

Uppgiften till nästa vecka (och resten av livet…?) är att praktisera attityden Kärlek genom att göra minst en kärleksfull handling varje dag.
För att göra det lite svårare är en ambition att det inte ska märkas att det var du. En annan ambition är att du ska göra det helt osjälviskt, det vill säga att du ska inte önska att du får något tillbaka. Om du till exempel torkar bort hår från gallret i duschen på jobbet så får du vara vaksam på tankar som “hur kan någon vara så slarvig att hen inte städar efter sig i duschen” eller motsvarande.

När det gäller saker som du gör för okända så gäller inte regeln att du inte får märkas. Att släppa fram någon som har bråttom, med ett leende, räknas som en kärleksfull handling, att vara snäll mot folk som promenerar på cykelbanan likaså.

På en månad hinner du lätt med över 30 kärleksinsatser. Det kan faktiskt göra lite skillnad.

Och igår när jag i min ovisshet satt och funderade på vilket inlägg som skulle bli gårdagens inlägg i #blogg100-utmaningen.
Tada – det blev ju ett om att göra skillnad och vilken påverkan och effekt vi har här på jorden. 

Så lovar du att inte berätta för någon om du ser att jag gör en Kärleksfull, osjälvisk handling? Det jag önskar av dig är att du smittas när du ser någon annan göra en Kärleksfull handling. Smittas och Pay It Forward!

Kramaste…..

2 Comments

    • Tess Mabon

      Härligt att få inspirera 🙂

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *