min läsutmaning 2016

by | May 16, 2016 | Artiklar | 0 comments

Jamen hur går det då?
Ja, med min läsutmaning?
Du kanske minns att jag hakade på Good Reads läsutmaning för 2016,skrev ett inlägg om det här,  och satte som mål att jag skulle läsa 25 böcker i år.

Till idag har jag avslutat 10 st av dessa 25 och det känns som ett alldeles lagom högt satt mål att klara av detta under året. När jag skrev om detta sist så hade jag läst klart 2 böcker och höll på att läsa 6 till.
American Gods av Neil Gaiman – denna är jag klar med och rekommenderar den varmt! Jag har den hemma och lånar gärna ut den!
The Desire Map av Danielle LaPorte – klar! Och klar med alla övningarna och landade i mina CDF´s – Soft, Powerful, Maximizing! Denna läste jag på iPaden.
The Prophet av Khalil Gibran – klar och den kommer jag att återvända till igen. Finns små skatter att upptäcka på nytt.
Synchronicity av Joseph Jaworski – Wow – denna bok gillar jag skarpt! Jag håller på med ett par inlägg till om just denna. Så håll utkik – mer kommer. Sen finns den att låna hos mig efter det:-)
Theory U av Otto Scharmer – denna är fortfarande på mitt nattduksbord. Jag har inte läst en sida längre än sist. Det kommer. Det kommer. En dag är den färdigläst. Den är bra, innehåller en hel del att bearbeta och integrera.
Sapiens av Noah Yuval Harari – WOW!! Läs den!! Och Lasse Bergs trilogi om Kalahari. Just nu läser maken denna och sen ska sönerna få ta sig igenom den. Och jag har den bara på engelska. Så köp din egen. Eller skaffa den som ljudbok. Vad som helst funkar. Bara du läser den!! Jag har skrivit om den här, här och här.

Och förutom dessa ovan har jag även läst klart (här ser du hela min klar-lista)
Arvet efter dig av Jojo Moyo – denna sträckläste jag på planet hem från Jordanien och den finns att låna. Snabbläst underhållning.
Öppnas i händelse av min död av Liane Moriarty – underhållning och den finns att låna av mig!
Restaurang Hemlängtan av Anne Tyler – härlig roman som jag fick låna av Kajsa.

Jag håller som sagt på att läsa ett par till:
Theory U som jag nämnt ovan. Fortfarande på mitt nattduksbord.
Stop Stealing Dreams av Seth Godin – denna startade jag med förra sommaren tror jag, men kom av mig och har startat om den i läsning på iPaden. Den finns kostnadsfritt att ladda ner hos Seth.
Känslans intelligens av Dan Goleman – du vet forskaren som varit med och ta fram SIY (Search Inside Yourself) ledarskapsprogrammet på Google. Ett mindfulnessbaserat ledarskapsprogram i emotionell intelligens. Och denna bok fick jag av Sara – då jag drog ut den ifrån hennes ascoola, platsbyggda bokhylla, då hon säger: Den där har jag två av, du får den där! Tack Sara!!
The Happiness Project av Gretchen Rubin som jag började läsa i Jordanien i Marie och Ryans lägenhet vid Döda Havet fanns den i bokhyllan och ett par kapitel läste jag där och nu har jag liksom inte den i min närvaro, men jag vill slutföra den – så här kommer en fråga om någon har den och vill låna ut den till mig.
The O-manuscript av Lars Muhl – Wow känsla på den tegelstenen som är tre böcker sammanslagna i en. Tipsad av Helena att läsa den och jag är så nyfiken på den. Har kommit till sida 91 än så länge. De tre olika delarna i den heter: The Seer, The Magdalene och The Grail.

Så med dessa klara också…hamnar jag ju på 15 klara av 25. Många titlar att lägga till läslistan i min “To-read-list” hos Goodreads. Är du på Goodreads? Lägg gärna till mig 🙂

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *