ett socialt experiment?

by | Aug 29, 2016 | Artiklar | 0 comments

I lördags skedde det. Ett socialt experiment. En fest med okända gäster. På förrätt. På varmrätt och till desserten möttes vi alla. Ett gäng på ca 30 personer med en gemensam nämnare – postadress Ruddammen.

Förlagan är Cykelfest som finns i olika samhällen och förorter sedan 70-talet. Där man umgås vid olika rätter hemma hos varandra, uppdelade enligt ett schema och där syftet är att träffa nya människor.

Nu var det äntligen dags att genomföra detta i vårt område, Ruddammen. Och det blev så himla lyckat. Temat för kvällen var VIT och vi såg varandra när vi gick emellan de olika rätterna för vi kände igen de som var vitklädda 🙂

Jag hade 4 gäster hemma hos mig på förrätt och när vi skålat och ätit och samtalat så var det dags för mig att öppna kuvert där ytterligare instruktioner låg kring var varmrätten skulle äga rum. På min instruktion stod det Ruddammsvägen 4…dit traskade jag och mötte 4 nya härliga människor och en fantastisk vy över Stockholm med omnejd fick vi på köpet.

Under 2 års tid har jag gått och pratat om att arrangera en sån här fest och jag är så glad att jag nu fick tummen ur. Glad att jag fick samarrangera med bästa Eva. Glad att gästerna på festen har bott här i området sedan 1992, eller nyinflyttade nu i maj 2016. Glad att min önskan om att möta nya människor på ett öppet och nyfiket sätt blev så himla lyckat. Glad att vi hade gäster från olika kretsar – även om jag säkert var den initiala gemensamma nämnaren. Och glad att vi kör igen. Nästa år blir det en ny inbjudan och en ny fest. Och förhoppningsvis flera nya gäster.

På det här viset kommer vi närmare Martin Luther Kings önskemål om ett välmående samhälle som han kallar “Beloved Community” – där ett av recepten för att vara välmående är kärlek för sin medmänniska. Precis det skapades i lördags. Kärlek mellan nya människor som gör att det blir lättare att hälsa på bussen, snacka i kassan på ICA, eller ta sällskap från tunnelbanan.

Tack alla som kom och tack alla som kommer nästa gång!!

beloved-community

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?