#rebloggar – nästan alla du ser vill bli sedda…

by | Aug 1, 2016 | Artiklar | 2 comments

Att reblogga är för mig att återanvända material. Kanske mitt eget eller någon annans. Idag blev det ett inlägg från Bisonblog – tack för detta lån!

”Nästintill alla som står i rampljuset har velat göra det av en eller annan anledningen. Det gäller inte bara oss vanliga påfåglar utan också industripamapar, religionspåvar eller politiker. De är publika för att de strävat efter att bli det. Ofta är de män och alla blev de en gång inte bekräftade på det sätt de ville och behövde. Och detta är förstås ett krux i vår värld, att dessa obekräftade, narcissistiska och ofullkomliga pojkar gör upp spelplanen. För nu i alla fall. Kan jag uppmana till mer egocentrerad alfanarcissism hos kvinnorna månne? Det skulle utjämna. I alla fall, fåfängan är tydligen en seglivad fågel, för nu sitter jag här.”

– Johan Renck, Sommar i P1 2016.

2 Comments

  1. Fredrik Wass

    Kul att du gillade inlägget! Det är förstås inte tillåtet att återpublicera material från andra bloggar utan godkännande från den som skapat innehållet. Den här gången var det ju dock bara ett citat ur ett radioprogram så för mig spelar det ingen roll. Men skulle bli väldigt skeptisk om du återpublicerade något jag skrivit själv i sin helhet utan att fråga. Däremot finns ju citaträtten, som ger en möjlighet att återge EN MINDRE DEL av ett innehåll (dvs inte hela innehållet), och det var så jag tänkte kring att jag själv citerade ur Johan Rencks sommarprogram. I slutändan är dock inte gränserna knivskarpa för vad som är citat och vad som är en ren återpublicering.

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *