apropå påminnelser som kommer precis i rätt tid

by | Sep 23, 2016 | Artiklar | 0 comments

Ibland kommer det saker som från ovan. Som en gåva som jag behövde precis här och nu. I veckan var det tre av dessa som kom som gåvor.

 1. Hemcyklandes med tankar i skallen om att jag ska kika på mina rutiner och mitt arbete i mig själv för att skapa mer av mig i fokus. Att jag kan behålla mitt fokus och inte smittas så av andras. Väl hemma hade jag fått brev. Ett vykort till mig själv. Med texten: “Grattis! Fira och njut att mitt inre tillstånd är i mitt fokus!”  Precis så. Det är mitt inre tillstånd som är i mitt fokus. Tack för påminnelsen!
 2. Satt mitt i ätande av lunch och i en slags inre debriefing efter ett möte. En debriefing med mig själv. När Jo ringde för att hon tänkt på mig och undrade vad som hände i mitt liv nu. Tack, det blev en debriefing med Jo om mötet och framförallt ett samtal om livet här och nu. Som gav mig även förmågan att kunna ta ett stort steg tillbaka och titta på här och nu från håll. Det är fantastiskt vilken skön känsla jag får av att se allt från håll. Långt håll.
 3. Så här måste vi göra. Jo, så här måste vi. Jo, nu frågar alla efter det här och då måste vi. Jo, så är det.
  Och det bara fortsätter, i samma ord oavsett vad det handlar om. Mina tankar kring varför och hur länge jag kan hålla emot utmanas dagligen. Och så fick jag syn på Seths inlägg: Professionals push back.
  Där han påminner om hur en arkitekt vägrar att designa en stor, ful byggnad som bara utlovar en kortsiktig vinst. Arkitekten förstår att en av hennes uppgifter som arkitekt är att höja nivån.
  Där Seth påminner om att det finns hur många människor som helst som underblåsa, ha kapplöpning ner till botten och bara fokusera på att ge andra det de vill ha.
  Och att påminnelsen verkligen handlar om mig. Att jag inte är som andra. Att jag inte underblåser. Att jag inte tror på att vara som andra. Att mina nivåer/gränser/standarder är mina. Och att de gör mig till den professionella Therese och Tess som jag är.

 

Så ett stort tack till er alla som var med och synkroniserade till att jag fick dessa. Jag vill nämna Jo som ringde.
Jag vill nämna Henrik som tipsade mig om Mias kurs.
Jag vill nämna Mia som kom med idén om att skriva ett vykort och sedan postade det till mig ett år efter att jag skrev det.
Jag vill nämna Kent som tipsade mig om Seth för evigheter sedan.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?