var gör det ont?

by | Sep 29, 2016 | Artiklar | 0 comments

Ruby Sales gäst hos Krista Tippet i OnBeing

Och en undran som blev en fråga som Ruby lyfter i samtalet är en fråga som jag tar med mig och kommer att använda. Den och dess följdfrågor.

Var gör det ont?
Vad ger dig tröst?
Var planterar du, och var finner du, mod och hopp?

WASHINGTON, DC AUGUST 15: Ruby Sales, a veteran of the Civil Rights struggle of the 1960s, is photographed in Washington, D.C., on Saturday, August 15, 2015. Sales was almost killed 50 years ago, August 20, 1965, when a segregationist part time sheriff fired a shotgun at unarmed protesters who had just gotten out of jail. At the last moment, Sales was pushed out of the line of fire by an Episcopal seminarian, who was killed in her place. (Photo by Nikki Kahn/The Washington Post via Getty Images)

Ett par stycken som tog sig in i mig när jag lyssnade kommer här nedan.

Vi har en spirituell kris just nu. En kris i meningsfullhet. Jag vill att vi finner en teologi som fördjupar människans förståelse av sin egen kapacitet att leva ett liv fullt ut i meningsfullhet. Som berör och når in till godheten inuti var och en. Så att vi kan minnas att det från början aldrig var något fel med mig. Och dig.

Att vi minns vad det betyder att vara människa. Oavsett varifrån i världen du kommer ifrån. Och att vi genom vår förståelse av att vi alla är människor oavsett vårt ursprung så kan vi prata med varandra genom att samtidigt hålla våra olikheter och likheter i synlighet och i acceptans.

Att utveckla teologier som kan väva samman JAG med VI och VI med JAG.

Båda stycken påminner mig om tidigare inlägg jag gjort på bloggen. Där jag lyft mina tankar och reflektioner kring vi och dem, och kring att påminnas om att det aldrig var något fel på mig. Eller dig.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?