att möta en stingrocka

by | Nov 5, 2016 | Artiklar | 0 comments

Vi blev upphämtade av Cam och hans Jeep som tog oss rakt in i skogen. Skogen som bestod av Karri-träd. Och vi cyklade på en smal stig nerför backar mot stranden. På fatbikes. Askul! Upplockade igen och körde längs den slingrande vägen genom Margaret River regionen mot Hamelin Bay. Det var dags att möta stingrockor.

Cam var väl förberedd och gav oss ett par djupfrysta sardiner som vi stoppade mellan tårna och höll fast under vattnet – tanken var att när de tinar så tas deras doft med ut till havs och stingrockorna skulle närma sig. Det funkade toppenbra! En och annan sardin bröts av på mitten och åts upp av skrattmåsarna – men det kunde vi bjuda på 🙂

Stingrockorna kom, en i taget, tills de var fem stycken på besök runt oss på beachen. Otroligt ballt och helkul upplevelse. Att få dessa djur så nära inpå oss. De liksom ville verkligen vara nära. De kom fram mot tårna, mumsade varsamt upp sardinen, gled upp med ena “sidan” mot våra bara ben och stannade kvar runt oss. Tog ett par varv och kom tillbaka, lät oss klappa dem på ovansidan och visade sig från sin allra keligaste sida. Underbar upplevelse.

Det tråkiga? Jo, för något år sedan var det en man som hade gått ner och mött dessa stingrockor (och flera andra) och huggit av dem deras svans så att de inte längre skulle vara farliga och så att turister fortfarande skulle våga komma hit. Det gillar ingen av oss och inte heller Cam (vår guide) så vi blev alla otroligt glada när det visade sig att en av dem som kom faktiskt hade sin svans kvar.

Nedan ett gäng bilder från vår dag med stingrockor och med fatbikes i skogen.


Är du i krokarna så kan jag varmt rekommendera en dag med Cam från Capes2coast.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *