har du egna budord?

by | Feb 7, 2017 | Artiklar | 0 comments

För en tid sedan läste jag en lista med 12 budord – du hittar hela listan här.  En lista som en organisation satt samman som en slags värdegrund tänker jag. Häromdagen funderade jag ju just på om det är rätt att i en organisation är rätt att arbeta med värdegrunden först eller om tilliten måste stärkas först…

Jag kände även att det var en spännande tanke då att fundera vidare kring mig själv och mina egna budord – alltså att jag skulle skriva ner dem som är viktigast för mig. Men sen var det ju det där med livet, livet som tenderar att komma emellan och liksom äta upp prioriteringar och tid. Så inte har det blivit en egen lista. Än.

Mina favoriter från listan jag läste? Här kommer några i min översättning.

Skicka vidare det som du har lärt dig; det är lättare att lära sig när en vän är den som lär dig. Trygghet skapas när du känner tillit till andra.

Vi är säkra på att det finns gott i varje människa, det kan ibland behövas hjälp med att skapa “rätt miljö” för det goda att komma ut.

Vi är medvetna om att den verkliga effekten vårt arbete har är i den enkla delen att ge av oss själva till andra.

Vi utvärderar behoven, fattar beslut och tar nästa steg även när vi saknar resurser; Vi lär och rättar till, och skapar vår egen väg istället för att vänta på att den ska byggas av någon annan.

Nyfiken är jag även på om andra har en egen lista med budord….kanske du?

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *