att vara en “hjärtstämmare”

by | Mar 23, 2017 | Artiklar | 0 comments

 

“Maw Maw påminde oss för varje spark, varje slag som hon uthärdade utan att falla ihop om att det fanns en kraft som soldaterna inte kunde kuva. När hon gick hungrig därför att de än en gång inte gett oss något ris gjorde hon det för sin brors skull. När de torterade oss och Maw Maw tvingades stå på ett ben i solen tills hon föll omkull led hon för hans skull. Och vår.”
Han teg ett ögonblick. “Hon var den modigaste människa som jag någonsin har mött. Hennes uppoffringar gav mig mod att leva. Och genom dem stämde hon mitt hjärta, lite mer för var dag, utan att jag insåg det. Vid en viss punkt hade all min bitterhet försvunnit. Mitt ursinne och min harm, min vrede och mitt hat bara torkade ut, som en bäck när ingen källa längre finns som fyller på den.”

citat från boken “Hjärtats innersta röst”

En människa som är sann mot sig själv i sin handling och i sina ord är en människa som försöker vara autentisk. För det krävs mod. Mod att orka stå upp för sina handlingar och sina ord. Och styrka att orka göra det om och om igen.

En människa som är autentisk och som försöker att vara det vid så många tillfällen den kan i livet – den människan är för mig ett lysande exempel på en som stämmer hjärtan. En hjärtstämmare.

När du ser genom handling och hör ord som hänger ihop med handling då når det fram till ditt hjärta och det får en kärleksfulls behandling av det du just upplevt, en behandling som tar just ditt hjärta till ett mer samstämmigt ställe – där hjärta, hjärna och händer är i samstämmighet.

PS. I boken beskriver även karaktären Julia hur hon och hennes väninna kommer prata och agera kring en person som är en hjärtstämmare, och hur Amy troligen kommer att vilja fånga detta på duk – genom målning. Kanske blir det en utställning med följande titlar: 

Att stämma hjärtan I
Att stämma hjärtan II
Konsten att stämma hjärtan
Hjärtstämmaren
Ett ostämt hjärta

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *