klok på alla sätt och vis – 2

by | Mar 4, 2017 | Artiklar | 0 comments

På Visdomskonferensen i februari var det en av talarna som berättade om situationer som kan hindra åtkomst av visdom och föreslog dessa:

då vi….

…är starkt emotionellt involverade (problemet/situationen handlar om oss inte om några andra)

…är säkra på att vi har rätt, att vi är smarta och vet bäst

…har för lite tid till att tänka

…inte strävar efter att bli visa (som när vi försöker vinna ett argument)

Och menade att när vi befinner oss i en av situationerna ovan så har vi inte längre tillgång till vår egen visdom. Jag vet att jag hamnar där allt som oftast och att ett av mina önskemål – att få vara mer med peers för att kunna skapa verkshöjd – är en av mina “allergimediciner/behovsmediciner” för att motverka att all visdom är blockad, för kanske är det så att någon av mina peers har åtkomst till sin visdom och därmed kan locka fram visdomen ur andra. Exempelvis mig.

Kanske känner du igen dig från en sådan situation? Kanske stötte du på en sådan idag? Eller laddar för en sådan imorgon?

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *