klok på alla sätt och vis

by | Mar 3, 2017 | Artiklar | 2 comments

Hur läser du den rubriken?

Som att du är klok på alla sätt och vis som finns?
Där ordet vis i den betydelsen betyder delar.
Eller
Som att du är klok på alla sätt och ÄVEN vis?
Där ordet vis i den betydelsen står för vishet, visdom.

Jag var på en visdomskonferens i februari och lovade att dela med mig av den till er. Idag har jag just fått en länk till UR Play där alla talarna från dagen finns förevigade. Blev således påmind om att jag ännu inte delat med mig om dagen med er så här börjar jag med den sista talaren, Folke Tersmans, citat:

När Folke sa det under sin föreläsning så vet jag idag inte exakt vad han menade. För mig känns det ibland så här när jag inte når fram till en annan människa.

Att den människa jag försöker att nå fram till tar på sig sin offerkofta och ser mig som en anklagelse och vips så hamnar jag också in i offerkofte-träsket jag med och famlar efter en utväg, en utväg för att inte fortsätta uppleva mig som en anklagelse…..

 

2 Comments

 1. Mona

  Det känns igen. Vissa verkar vara beredda med offerkoftan jämt. Jag tycker faktiskt lite synd om dem, de verkar tro att allt är deras fel, eller att alla andra tycker det.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, som att de liksom aldrig tar den av sig. Jag vill hellre ha en möjlighetsmantel på mig! Och ja, jag kan känna empati med offerkofte-människor, men jag har svårt, svårt med att visa sympati. Då mår inte jag bra. Och jag tror att den jag skulle visa sympati för inte heller mår bra av det. Mer empati då istället.

   Tack för kommentar Mona!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *