finn D I N väg i DIN vardag?

by | Apr 3, 2017 | Artiklar | 0 comments

Alla är vi lärjungar till samma lärare som de religiösa institutionerna ursprungligen utgick ifrån: verkligheten.
Verklighetsinsikten manar: Bemästra dygnets tjugofyra timmar. Gör det väl och utan självömkan.

…….

Vardagens många sysslor är inte en rad svårigheter man ska försöka smita undan för att kunna “meditera” och finna sin “väg” – det är DE som ÄR vägen.

Häromdagen skrev jag om hur svårt det kan vara att finna din väg, våga välja, den och våga gå den och att vi allra först ens måste fatta att det finns EN väg som liksom är bättre för just dig och mig. Och det där med att fatta…det kan behövas verktyg för att kunna fatta.

Först kan du behöva hjälp att prova med tystnad. För att pröva om du kan finna en röst därinne som berättar något för dig. Och att finna den stunden till tystnaden kan vara så olika för alla – men gå för allt i världen inte på när någon försöker övertyga dig om att det är endast genom stillasittande meditation på golvet med benen korslagda som det fungerar. Det är inte sant. Det finns många vägar till din väg. Och du måste våga prova de som passar dig. De som är sanna för dig.

Kanske lyssnar du bäst inåt när du diskar?
När du duschar?
När du går till jobbet?
När du dansar i bilköerna på vägen hem?
Eller när vattenkokaren värmer upp vattnet?

Finn din vardagsväg i vardagen för att nå inåt och kunna lyssna – och så småningom finna DIN väg.

Meditaionsövningar är ett segslitet, disciplinerat arbete i stil med att gräva diken, arbeta i vingården eller tömma en sjö för hand. Det är att samtidigt arbeta för ögonblicket och för hela livet.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *