jag utmanas av…och jag omfamnar…

by | Apr 22, 2017 | Artiklar | 6 comments

Jag utmanas rejält av

– O V I L L I G H E T

– S L U T E N H E T

Jag omfamnar

* V I L L I G H E T

* Ö P P E N H E T

Det slog mig idag och så kikade jag på ett klipp som Sandra delade på Fejjan där Erik Fernholm pratar om vad som kan göra oss lyckliga. Han nämner bland annat dessa olika förmågorna för ett välmående. Och överst står ÖPPENHET. Och Erik pratar om öppenhet som att jag/du är öppen för att vi kan ha fel. Att det är hans sätt att se på öppenhet. Och där får jag ännu ett perspektiv på min öppenhet. Som jag inte hade innan. Tack Sandra för att du visade vägen!

Så hemma på kylskåpet sitter den här bilden….och den har suttit där i många år. Undrar för mig själv – på vilken nivå kliver VILLIGHETEN och ÖPPENHETEN in?

6 Comments

 1. Helena

  Nånstans i mitten. Åtminstone villigheten. Öppenheten kanske ligger dold – förmågan och kraften att testa igen och igen, om det inte går vägen första försöket?!

  Reply
  • therese@mabon.se

   Mmmm, öppenheten som en kanske osynlig grund för att överhuvudtaget orka ta ett steg?

   Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, det där med gradskillnader är ju också intressant perspektiv. Som att hastighetsmätaren är på 0 vid “I wont do it” och uppe i 220 när en är på “Yes I did it” 🙂

   Reply
 2. Emma

  Öppenheten tror jag är första steget. När du är öppen för möjligheter eller andra människor blir man mer positiv och då följer villigheten på det. Om villigheten är motsatsen till ovillig.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Instämmer helt och det var just ur den motsatsen som jag såg det också. Villighet som motsats till ovillighet. Tack för kommentar Emma!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *