tillit till tarmarna

by | Apr 6, 2017 | Artiklar, BOOKS | 4 comments

Tarmarna är det system i min kropp som jag lyssnar väldigt lite till idag.
Samtidigt är det ett system som jag vill lyssna mer till.
Ett system jag vill lära känna helt enkelt.
Och framför allt ett system som jag vill prova att låta styra mig mer.

Såsom tarmarna tar sin tid för att smälta, knåda, bearbeta, ta upp näring och information så kan jag lära mig att vara och agera i livet. Att inte forcera, rusa eller använda något lavemang eller liknande för att få fram det som skall komma fram. Det blir ju inte tydligare MED lavemang. Det blir tydligare UTAN lavemang. När det får verka som det ska. Både livet och tarmarna alltså.

Så det passar ju onekligen bra att jag just nu är inne i läsning av Giulia Enders bok om tarmarna. Läs den du med!!

4 Comments

 1. Helena Roth

  Den boken har vi lånat hem här också – inte börjat än dock. Läsvärd?

  Reply
  • therese@mabon.se

   Mycket!! Så fascinerande redan i inledningen om du har ammats eller om du har fötts med kejsarsnitt…och vilken dålig start på immunförsvaret som det är…
   Och om vi nu vet det….kan vi då hjälpa till med något för att hjälpa till att förbättra det när vi genomför kejsarsnitt…eller iaf informerar de blivande mödrarna som funderar på kejsarsnitt eller vaginalt. Så att alla risker/chanser ligger på bordet.
   Läs!!

   Reply
 2. Ingela

  Spännande! Det är mycket tarmsnack nuförtiden. Läste Foodpharmacys bok för ett tag sedan och insåg hur lite grönsaker jag äter trots att jag är vegetarian. Att vi måste hjälpa tarmen att arbeta mer genom att göda den med mer råa och gröna grönsaker för att bygga upp prebiotika i tarmen.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, spännande är min inställning också.
   Foodpharmacy – är den bra? Den ligger på min läslista.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *