lärande/sex

Byt ut ordet lärande mot sex och vice versa.

Byta ut vadå?

Jo, jag fick tips om ett inlägg som Carol Black gjort. Carol kallar sig själv för en person som är för “unschooling” (som kan kort beskrivas som att lära sig av livet i sig självt och inte i skolan – läs mer här)
Och inlägget som Carol här gjort innebar 2 delar kring lärande och sex.
Hon har tagit 2 st texter med påståenden – det ena som beskriver sex och det andra som beskriver lärande. Hon har medvetet plockat bort just dessa orden från texterna/påståenden och ber oss själva att testa vilket som som vi gillar att sätta in i sammanhanget som texterna utgör och testa med dem genom att leka igenom del 1 och del 2 ett par gånger.

Kanske blir det tydligare vad unschooling är och kan vara. Och övningen ger dig ett nytt perspektiv på både lärande och sex. Klicka dig vidare redan nu……

 

 

4 Comments

 1. Helena Roth

  🙂

  Carol Black är himla bra på att öppna för nya perspektiv!

  Reply
 2. Gunnar Fägersten Novik

  Hmm. Funderar och undrar lite (läste även Carols inlägg) om vad som egentligen är liknande i lärande och sex. Och kom fram till att det är rätt mycket. Bland annat är ju sex en av vi människors grundläggande gemensamma värden (överlevnad, fortplantning med mera). Fast tanken att lärande är något mer än bara det du gör i skolan är ju helt rätt. Jag brukar säga till folk som vill lära känna mig bättre att jag ständigt lär – för att jag vill och behöver det.
  Så liknelsen är kanske inte så långsökt ändå…

  Reply
  • therese@mabon.se

   Liknelsen kan även bidra med att visa nya perspektiv, som kanske är olikheter tänker jag. Så något tror jag att henes jämförelse väcker hos många.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *