Konmari metoden

by | Jun 25, 2017 | Artiklar | 4 comments

Undrar nyfiket om någon i min läsekrets har testat Konmari-metoden?
Jag vill prova den i sommar…om svärmors fråga fortfarande kvarstår. Frågan om jag vill hjälpa henne att “rensa” i sommarhuset, såsom jag rensat i lakansgarderoberna i sommarhuset tidigare.

Jag har ju förstått varifrån min kära make fått sitt sparande ifrån. Sparar på allt och har svårt att slänga/göra sig av med saker, exempelvis gamla MacWorld magasin från tidigt 90-tal….vad finns det att finna i dem nu? Och som sagt, svärmor har ju inte samlat på magasin, men väl annat….som egentligen bara varit svårt att göra sig av med och inte i syfte att just samla eller spara.

Så en googling på Konmari-metoden och jag fann bilden nedan och är mycket nyfiken på om någon vill dela med sig av tips/tankar/erfarenheter kring den.

4 Comments

 1. Stella Scott

  Rekommenderar! Jag gav bort 2/3 av min garderob och en massa böcker. Rensade även ut en jädrans massa noter. Är visserligen bra på att rensa ut då och då, men detta gav en extra boost och förändrade mitt sätta att köpa nytt också. “Does it spark joy? ” frågar jag redan i affären, om allt numera.

  Mina skåp har alltid varit välorganiserade, men jag tog till mig det där med kartonger också. Smink, strumpor och schalar bor i små boxar/avgränsningar numera.

  KÖR! 😉

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack, ja svärmor är helsåld på välorganiserat, men lyckas ännu inte behålla organiseringen en längre stund. Eller inte alls. Den försvinner när hon ska stoppa tillbaka något.

   Reply
 2. Helena Roth

  Jag körde ju Cleanse4expansion för nga år sedan, och även om jag inte körde strikt enligt Konmari så inspirerades jag av det – liksom Stella säger, det där med “spark joy” är en god fråga att ställa!

  Sånt som känns tveksamt att kasta/skänka av främst sentimentala skäl har jag tagit mig an så här: 1) är det något jag vill ha framme synligt? Om Ja. Behåll och ha det framme. Om Nej, 2) ta ett fotografi eller två och skänk bort i förhoppningen att det kan komma till glädje någon annan stans. Så gjorde jag t ex med den gamla vaggan av trä som jag och min bror, liksom mina två barn legat i… men som bara stått och tagit plats tiotalet år och som ingen av bonusbarn eller barn var nällade på att ta över. Så jag skänkte bort till ett förstagångsföräldrapar som gick i väntans tider som blev överlyckliga. Kändes störtskönt! Och jag har minnen kvar OCH fotobevis. 🙂

  Lycka till och kör på!

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack – foton är en bra ide och kan funka för svärmor.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *