att vara en nybörjare

by | Aug 16, 2017 | Artiklar | 6 comments

En sak jag upptäckte när jag var på drejkursen i våras är att det är sjukt jobbigt och samtidigt så otroligt närande att få vara en total nybörjare på något. Så att magasinet ovan hamnade i korgen på shoppingrundan är ju inte så svårt att fatta. Eller att jag stöter på en handskriven skylt samma dag som utmanande undrar när jag senast gjorde något för första gången.Och dagen efter visar sig samma nybörjarlust i yngsta sonen och hans kusiner när de provade en slangbell-gunga då vi var på Six Flags Magic Mountain.

När var den senaste gången du provade/gjorde något du aldrig provat/gjort förut?

6 Comments

 1. Lisa

  Bara någon vecka sedan. Jag testade att trycka på tyg. Lite learning by doing, med en del aha! Man lär ju hela tiden i livet. Det är ju det som är så fantastiskt. 🙂
  Jag har också varit på drejkurs. Haha! Jag skrattade så jag tjöt åt mina verk. ?

  Reply
 2. Sanna

  Jag är verkligen så dålig på att tillåta mig själv att vara ny med något. Nybörjare liksom. Jag tror de flesta gillar att göra det de är bra på, det är tryggt. Det blir osäkert att göra saker en inte är så bra på, och jag har ibland lite dåligt tålamod för sånt. Men nu har jag börjat ta mig an en hel del nya grejer faktiskt, och det är skönt ibland. Önskar dig en fin fredag!

  Reply
  • therese@mabon.se

   Jag tror att det är viktigt för oss att uppleva nybörjarhetens osäkerhet och nyfikenhet. Att det ger oss en öppenhet.
   Härlig fredag tillbaks!

   Reply
 3. Helena Roth

  Jag upplever att jag testar nya saker ganska ofta. Gitarrkursen jag hoppade på för ett år sedan t ex. Fridykning ska jag testa om två veckor då terminen börjar och dotra börjar (igen, hon har kört ett par år) och tyckte jag skulle prova på jag med. Spännande!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *