påminner mig själv om att minska mina dagar i göra, göra, göra

by | Aug 31, 2017 | Artiklar | 4 comments

Lättare sagt än gjort, men jag vill liksom påminna mig själv på alla sätt och vis som jag kan så här kommer ett samtal från mitt “hela” jag till mig när jag går in i frontalloben……

– Hallå, där Tess,  du mår inte bra när du kliver in i frontallobs-mode och bara gör i görandet!!
– Du tror att du gillar att skapa checklistor och bocka av och göra, göra, göra och vara så j-a effektiv.
– Och där mitt i, när du gör i ett görande så får säkert amygdala en kick – och luras in i en tro att shit påmfrit vilken kontroll Tess har…så då vill du ju liksom fortsätta göra, göra, göra.
– Men minns, Tess, minns att det finns andra sätt i görande, som inte enbart innefattar kontrollcheckar till amygdala, eller att tiden bara spenderas kring effektiviteten och allt stort du kan åstadkomma med din frontallob.
– Minns att du när du gör i varande, där hela kroppen får vara med, både händer, hjärta och hjärna, då mår du Tess så mycket bättre. Både under och efter.

– Minns du det Tess?

Och jag vet att jag kan minnas…men inte lätt som sagt.

Har du några tips som du kan dela med dig av för att du kan stanna i hela dig när du gör något, istället för att bara nyttja en del av dig?

4 Comments

 1. Dorotea Pettersson, tidscoach

  Vi skulle kanske kunna prata om det här. Om du vill. Hur det här fungerar är så individuellt och det kan ta en stund att klura fram vad som är ditt sätt. Detta ingår helt klart på listan över vad jag ofta hjälper mina klienter med.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Aha, visste inte att detta var ett av dina områden.
   Jag fick bra hjälp på mindfulnesskursen igårkväll, där Peter lyfte fram skillnaden mellan fokus inåt och fokus utåt och vikten av att koncentrera sig som en koncentration. Det landade gott i mig.

   Reply
 2. Helena Roth

  Tja, alltså, jag får känslan att jag liksom har “doppats så många gånger i badet av att göra ur varande” på olika plan, att det liksom är en solbeständig färg. 🙂

  Kanske det också är så att jag faktiskt inte lockas alls lika mycket av de där gör-görande sakerna på samma vis längre heller?

  Inte mycket till tips dock, sorry.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Underbart Helena…jag försöker doppa mig och låta mig doppas så mycket jag kan – tillit till att jag också blir solbeständig <3

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *