mina morgonrutiner

by | Sep 7, 2017 | Artiklar | 9 comments

Igår läste jag en lista hos Webbtanten Anna. En lista på morgonrutiner. Så den lånar jag nu rakt av – tack Anna!!

Och innan du läser om mina morgonrutiner så låt mig även nämna att det för mig finns morgnar och så finns det ju så klart moooorgnaaaar. Ja, du vet nog vad jag menar!

Min lista med morgonrutiner

När går du upp?
Hemma hos oss ringer väckarklockor (läs mobil-appar) någon gång mellan 06.45 och 08.30. Och sist upp ur sängen är Snowy. Han är vår värsta sjusovare och vill helst inte kliva upp ur varma sängen i första taget. Jag kliver oftast upp när klockan ringer. Ett fåtal dagar då jag stannar kvar och kanske läser något eller kollar appar.

Vad är det första du gör varje morgon?
Går på toaletten. Tar fram Bregott. Drar loss alla lösa hårstrån som lossnat under natten, men ändå trasslat sig kvar i lockarna.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?
Tandborstning. Ev en ansiktstvätt med ansiktscreme. Eller kanske en klämma i håret. På korta 5 minuter. Om jag ska iväg till arbetsplats (vilket sker sällan), då kan det bli en dusch på 5 minuter också.

Är frukost viktig?
Jag är oftast hungrig när jag vaknar så jag äter oftast frukost tillsammans med någon av sönerna som är på väg till skola.

Vad äter du till frukost?
Min hemmagjorda müsli, med sultana russin, tranbär eller dadlar med mjölk eller yoghurt. Kanske en smörgås – på helgen gärna Levain med hemgjord marmelad. Och mitt allra första intag på dagen är ett glas vatten med citronjuice.

Är du morgontrött?
När jag väl rört på mig så oftast inte. Men de dagar kroppen känns stel och ögonen inte justerat sig till att se som jag varit van vid så känner jag mig lite tröttare. Och äldre.

Vad har du för alarm?
Mitt alarm-ljud kallas “Birdsong” och appen är klockan i iPhone och Bedtime. Så jag får en påminnelse om att det är dags att gå och lägga mig för att kunna få 8h´s sömn.

Hur ser en perfekt morgon ut?
Varje morgon blir perfekt i sin enkelhet. Så snarare de morgnar som är stressiga för att vi ska iväg på en resa med tåg eller flyg – de är mindre perfekta i mitt tycke.

Vad är det bästa med morgonen?
Det bästa är nog att veta att vi har en stund tillsammans nu alla, innan vi börjar röra på oss till olika håll. Det bästa också om solen skiner och temperaturen visar på shortsväder för då stundar även en skön stund på morgonpromenaden.

Hur går du klädd på morgonen?
Sover i min “birthday-suit”….så drar på mig antingen det jag hade på kvällen innan, eller kläder för att enkelt kunna sticka ut på promenad med vovven.

Nedan följer några bilder från en morgonpromenad i september vid Brunnsviken…

9 Comments

 1. Webbtanten

  Kul att du gillade listan o roligt att läsa dina svar.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack för inspirationen – hoppas fler hänger på och delar sin morgonrutin-lista.

   Reply
 2. Linda Brolin

  Vad roligt. Det måste jag också göra bara för skoj skull. Många gånger går ju morgonen bara av ren rutin och ingen reflektion.

  Kram

  Reply
  • therese@mabon.se

   Kul Linda! Då får jag en inblick i din morgon också. Kram tillbaka!

   Reply
 3. Annica

  Hehe vi är lite olika. Jag är inte alls hungrig på morgonen. Tar mig bara ett glas oboy.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Och jag har svårt för sött på morgonen…därav min hemmagjorda müsli och hemmagjorda marmelad….lite socker men inte som i “köpe”-varianterna.
   Gör gärna listan du med 🙂

   Reply
 4. Beautiful Life

  Intressant att läsa om dina morgonrutiner också! Läste hos Anna häromdagen jag också. Jag fick för mig att jag gjort en liknande lista om morgon hos mig också, men den handlade tydligen om tid bara. Får se om jag också kör en liten morgonlista i framtiden hos mig 😀

  /Anna

  Reply
  • therese@mabon.se

   ja, vad kul om du också gör en likadan 🙂
   Precis som du så läste jag denna hos Anna häromdagen och den inspirerade mig!

   Reply
 5. Dorotea Pettersson, tidscoach

  Ah, tidiga morgnar är ju min grej. Gillar hur du drar ut alla lösa hårstrån. Det gör jag också. Dock inte ur lockarna för det har inga.

  Jag tror det blir tjatigt för mina läsare om jag fyller i den här listan då hela min blogg handlar om tid och morgonar men jag läser gärna era.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *