Vart går ditt fokus?

by | Sep 4, 2017 | Artiklar | 4 comments

Häromdagen var jag så trött och upplevde att jag typ bara varit i min pannlob hela dagen, eller ett par dagar. Så när Peter, på mindfulness-kursen jag assisterar, lyfte upp frågan vart går ditt fokus? då landade en insikt i mig om vad som hänt och jag såg min dag igen som en i publiken på bio.

Jag hade under de dagarna verkligen bara riktat fokus UTÅT och helt glömt bort att även rikta det INÅT. Emellanåt. En stund här och där. Kanske 10 minuter på mitt Headspace “pack” om relationer….30 st 10-minuters visuella meditationer.

Peter påminde även om ordet koncentration. Att samla till en mittpunkt. Och det hade jag inte heller gjort alls när jag kände mig trött. Jag hade snarare gjort det motsatta. Spridit ut mig åt alla håll och kanter. Och som utspridd kan i alla fall inte jag balansera på denna livets sköra tråd.

Photo by Leio McLaren on Unsplash

SparaSpara

4 Comments

 1. Beautiful Life

  Så bra insikt du gjorde! Jag har lätt att göra likadant när livet ramlar på i allt för snabb takt. Hämta hem/samla ihop sig själv och även försöka rota sig själv brukar jag tänka på som bra tips, även om jag glömmer bort det då och då, hehe!

  Lycka till med balanserandet! <3

  /Anna

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack – här balanseras det varje dag!
   Lycka till du med – i att rota dig 🙂

   Reply
 2. Helena Roth

  Ja. Det där är en fin reflektion. Tack för att du delar. Lätt hänt att stråla vida omkring, när det som krävs kanske snarast är att man begränsar sin stråle.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Precis! Och just stråle inifrån som en får lära sig i relations-pack på Headspace ju ?

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *