att leka lekar

by | Oct 28, 2017 | Artiklar | 4 comments

Vi lekte en lek i augusti när jag hängde med sköna rugbykompisar i en lada utanför Stigtomta, på Lindeborgs Gård!  Om du kan – ta tillfället i akt och boka in dig på en natt eller två där. Njut av bastun med utsikten, eller av att sitta utanför och bara vara. Eller ta en tur rakt in i urskogen. Ta med dig någon du gillar att vara med.

Tillbaka till leken (läs kortspel) ifrån School of life där man fick dra ett kort från en av flera kategorier och sedan svara på den så sanningsenligt varje person själv ville. Och min tolkning är att alla vågade vara mer och mer sanna mot sig själva ju längre in på småtimmarna vi kom. Det är så skönt att känna när spänningarna släpper och alla vågar följa den rösten som finns inuti dem och som berättar historien naket och öppet. Och kortspelet heter just “Confession game” och skulle inbjuda till att vi skulle våga blotta oss.


Spelet med dess 5 olika kategorier: Career, Money, Relationship, Family and SexMan kan använda tärningen och se vilket kategori som man ska få dra ett kort ifrån, eller så bestämmer man en egen regel själva. Vi gjorde lite både ock…

Fast…spelet och korten i sig gav mig mer att önska. Spelskaparna hade inte vågat ta fulla steget ut med sina frågekort i alla kategorier så här sitter jag nu med en fundering på om jag ska skapa fler frågekort och kanske göra ett helt nytt spel?
Vilken fråga skulle du känna lite obehag av att svara på men som du ändå skulle vilja att fler visste svaret på? Och japp, den frågan handlar om dig. Svaret likaså.

De kort och frågor som lockade fram något i mig kommer i ett eget inlägg senare…. 😉

SparaSpara

4 Comments

 1. Fitnessfia

  Oj, det var en svår fråga att svara på så här spontant. Det låter dock som ett väldigt bra spel. På något sätt känns det som att frågor om sex är mer intima än de andra kategorierna, men det kan vara en personlig reflektion.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, vi märkte under spelets gång att för några av oss var det just sex frågorna som var mest intima…för andra familjen. Kanske handlar om just vad man lagt skam och skuld hos sig själv?
   För mig var det inget svårt att svara på någon av de frågor jag fick, men de andra reagerade på min öppenhet i vissa svar. Så att vara tillräckligt bekväm med att svara är en sak och att medspelarna är tillräckligt bekväma med att höra den nakna sanningen en annan.

   Reply
 2. Malin Lundskog

  Spännande fråga du ställer! Jag tänker att det beror på … vilka jag spelar med, hur jag mår just då och vilka andra frågor som ställs till exempel. Eller så fegar jag bara ur? Kommer inte på något just nu som ingen redan vet.

  Reply
 3. therese@mabon.se

  Ja, så är det nog…beroende på sällskapet så vet de mer eller mindre om en själv. Eller så vet de mer om en själv än vad man inser. Såna lekar är också roliga att leka…jag ska beskriva hur man leker “psykologen” en annan dag 😉
  Då kan man få lite svar på vad andra vet om en själv som man inte var säker på om de visste….

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *