smärta eller lidande

by | Oct 20, 2017 | Artiklar | 2 comments

Jag vet inte om du som jag kikar på OITNB = orange is the new black och vad du får med dig av den. Jag fick med mig detta av säsong 4 där Pensatuckey verkligen steppat upp och blivit mänsklig. Hon sa något i stil med detta.

Det finns smärta överallt. I hela livet.
Det vet du och jag.

Men lidande.
Det är ett val du gör.
Du väljer att gå in i lidande.

Och visst är det superlätt att ställa denna fråga….

Väljer du att gå in i ett lidande eller hanterar du smärtan?

Jag säger inte att det ena är bättre än det andra, jag vill här hjälpa dig så att vad du än gör så gör du det medvetet. Att du är medveten om dig själv och ditt agerande.

2 Comments

  1. Helena

    Intressant! OINTB är en tv-serie jag hört mycket gott om, men som jag själv inte sett än (borde börja kolla …). Själv väljer jag att hantera smärtan när den uppstår, väljer helt klart bort lidandet. 🙂

    Reply
  2. Kia Helles

    Bra tanke och fin påminnelse, om att ha smärta, fysisk eller psykisk, runt sig pga olika anledningar. Tänker att ibland kan vi fortsätta att vara i lidandet fast smärtan är borta, av ren vana när man inte vet hur mat slutar eller tar sig ur. Det är som man hela tiden letar utanför sig själv för att få stopp på lidandet. Och svaret finns inuti en själv. Tänk om det är så enkelt att skillnaden är en tanke ifrån!

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *