att hosta loss spänningar i bäckenbotten

by | Nov 9, 2017 | Artiklar | 7 comments

Jag har tidigare nämnt att jag är tacksam över de gåvor och lärdomar jag fick av mykoplasman som härjade i min kropp.

Dels att febern var som Powerful-knappen på spisen och gjorde så att min njutning och kåthet snabbt var uppe och “kokade” och att det sedan dess har “sjudit” i mig runt en 8 (av 10).

Och så att hostan gjorde att jag var tvungen att släppa taget om många av de spänningar jag hade i bålen och främst bäckenbotten som jag inte ens var medveten om. Det var en stor omställning för mig. Helst plötsligt är jag åter i kontakt med min bäckenbotten dagligen. Och inte bara dagligen. Utan i varje ut-andetag är jag i djup kontakt med min bäckenbotten och mitt kön.

När jag tidigare mediterat har jag kunnat använda mig av mina andetag som ett sätt att “ankra mig” (det är så man pratar inom mindfulness). Som ett sätt att förankra mig i kroppen och de upplevelser och förnimmelser som sker där. Och nu sker det alltså genom att jag förankrar mig i mitt kön och hela min bäckenbotten vid varje utandning.

Och säg att jag tar 6 andetag/minut när jag sitter stilla. Och att jag är vaken och medveten om dessa andetag 14 h/dag. Så 14 x 60 x 6 = 5 040 gånger per dag är jag i djup kontakt med mitt kön. Snacka om att det är ett sätt för mig att hålla min kåthet sjudande. Bara genom att andas. Vilken underbar gåva av hostan!! (fast riktigt så många utandetag lyckas jag inte ha min medvetenhet riktad inåt…)

Får mig att precis som Wim Hof vilja sätta upp en skylt vid motorvägen med uppmaningen att andas! Eller som Wim utrycker det – Breathe Motherfucker!

PS. Jodå, jag vet även att all träning jag gjort innan även varit med och påverkat detta resultat. Träning såsom: yoga, inner core styrka, andningsövningar såsom frigörande andning och HelAnde andning, healing, närvaroträning, mm, mm.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

7 Comments

 1. Johanna

  Reply
 2. Fitnessfia

  Intressant! Som du säger kan de mesta dåliga föra med sig något bra. Kan känna denna kontakt du pratar om i vissa övningar på gymmet.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, visst kan allt föra med sig en slags gåva, bara vi är öppna för det.

   Maken berättade igår att en ny studie visat att det finns en ny slags orgasm – coregasm som kvinnor kan uppleva när de tränar. Kanske är det det vi upplevt?

   Reply
 3. Malin Lundskog

  Härligt när en upptäcker sånt här! Körde inner core i fb-grupp idag – viktigt och så himla skönt att hitta den, det har vi verkligen glädje av!

  Reply
  • therese@mabon.se

   The coregasm 🙂
   Mer glädje till kvinnorna och hela folket och härlig helg till dig!

   Reply
 4. Catharina

  Modigt av dig att skriva om njutning o kåthet!! ????

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tusen tack för det hejaropet!!
   Ja, jag känner mig lite modig. Samtidigt som en stark känsla driver mig framåt så att jag liksom inte har mycket till val.
   Trevlig helg!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *