Kolonilotten…i väntans tider

by | Nov 7, 2017 | Artiklar | 8 comments

Du vet att jag har väntat på kolonilott och nu är den väntan på ett sätt över. Jag VET att jag kommer att få tillträde till B131 som är den lott jag vill ha helst av alla på Söderbrunns koloniförening.
Det är bara lite formalia kvar och svårt med det då hon som besitter lotten idag är svår att nå fram till…

Så jag siktar på att allra senast 1 januari kunna känna på riktigt att det är min/vår kolonilott där vi får fixa till såsom vi önskar. Innan dess är det kontraktsskrivning 26 november. Och pengar som ska byta ägare. Anslutningsavgift, medlemsavgift och arrendeavgift till föreningen samt den peng som förra ägaren har rätt till för alla buskar och träda som finns på lotten.

Varför är jag kär i B131?
Där finns hallon, björnbär, krikon, jordgubbar, vinbär.
Lotten ligger längst ut på en kant så endast två grannar på en av sidorna. Tre av sidorna har ingen granne alls. Två av dem mynnar mot allmänning och gräsmatta och den sista är sidan mot gångstråket in i området. Och den ligger väldigt nära en grind ut ur området. När jag var på visningsdagen så hade jag även turen att träffa en av mina två grannar och hon var himla trevlig och saknade verkligen en granne….och som hon sa – B131 hade varit en av de allra finaste lotterna på hela området. Det känns himla skönt att veta att under allt det vildvuxna så finns det en grund som någon kärleksfullt anlagt.

Och håll tummarna att vi kan få tillstånd att utöka lotten med ett par kvadratmeter och ställa en nybyggd stuga på annat ställe än där den nuvarande står.

Flera av mina odlingskunniga vänner har även erbjudit sig att komma och hjälpa till med sina gröna fingrar och det känns toppenbra. Jag vill få hjälp med vad det är som döljer sig i det vildvuxna och när en ska ta tag i vad och vad som ska få vänta…

Nu på listan:
Ta bort krikonträd som växer in under grannens hus
Beskära övriga två träd i JAS
Byta ut staket
Byta ut trälist som alla lotter måste ha
Rensa bort gammalt skräp som ligger på lotten
Riva befintlig stuga
Få rivningslov
Få bygglov
Rensa bort invasiva växter som tagit över hela mittenpartiet
Vänta och se vad som kommer upp i vår….

8 Comments

 1. Anna/Webbtanten

  Vad roligt! Grattis! Vad härligt projekt ni har framför er, att få forma den lotten som ni vill ha den.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack!
   Och ja, ett stort och svettigt projekt som jag längtar till ?????☀️

   Reply
 2. Marie Johansson

  Grattis! 🙂 Det blir ju verkligen något att sätta händerna i, men väldigt kul när man har intresset och tillfredsställande att se sin drömmar och visioner växa fram. Jag älskar hallon, så dem önskar jag extra mycket lycka till med!

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack från en annan hallonälskare ? som just upptäckt hösthallon och vill skaffa dessa….

   Reply
 3. Sanna

  Men åh vad underbart! Jag önskar också att jag hade en plats för växter och liknande, just nu har jag inte ens en balkong. Men jag hoppas det blir ändring på det i framtiden, hade gärna bott i hus, eller haft en liten kolonilott. Det är ngt charmigt och romantiskt över hela den grejen tycker jag! Ha en fin dag!

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, hoppas jag även har en realistisk del i mig som fattar vilket projekt jag sagt ja till!
   Har du kikat på stadsodling? Finns flera i Sthlm där man får ha sin pallkrage att odla i. ?

   Reply
 4. Helena Roth

  Älskar krikon, som “mitt” Bulltofta är fullt av – perfekt. 🙂

  Håller tummarna för att kontakt tas något tidigare så du kan sticka fingrarna i jorden på d i n lott redan i år. <3

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack! Fick just mail om 26 nov…kontraktsskrivningsdagen. Håller tummarna jag med!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?