Välkommen hit min sexlust!

Jag vet att reaktionerna på att jag tagit mig mod att skriva om sex på min blogg är blandade. Och jag är glad för det. Det är dock bara hejarop som har tagit sig fram till mig så jag är otroligt glad för det! Och otroligt glad också för att mitt inlägg om att hålla sin kåthet sjudande fått så många läsningar – Yihooooo!!

Men det finns säkert många reaktioner som stängs in och som upplevs som motstridiga inuti människor. Kanske i dig. Du vill gärna gilla, men det blir en krock i dig för det här (läs sex) pratar man ju inte om med vem som helst och inget som samhället lyfter och hyllar – alltså att kvinnor är kåta och har lust till sex. Jag vill hylla och lyfta det!

Jag är klar med att uppleva skam och skuld kring min sexlust.
Jag vill ropa – Ja, tack! Så fort sexlusten kommer. 
Lättare sagt än gjort!
Även jag har fortfarande skam och skuld känslor kring min sexlust, men jag tänker och tror starkt på att det är som en muskel som går att träna upp och som en vana som kan bjudas in för att stanna….
Så ju oftare jag ropar – Ja, tack! till min lust till sex….desto oftare kan jag känna lust till sex och desto lättare kommer det att vara att ropa. Till sist kommer det gå på rutin och bli mycket lättare att hålla min kåthet sjudande. Som nu.
Jag har ropat – Ja, tack! i mer än en månad och kåtheten och sexlusten ligger och lurar precis under ytan…..inte nere på havsbotten där jag kanske inte ens hör den…

Vill du träna med mig och säga fler – Ja, tack! till din sexlust?

– Ja, tack! Välkommen hit min sexlust!!
Du får gärna stanna här med mig en stund och hålla mig sällskap i min kropp. Och det är inget som kanske syns utanpå mig att jag ropat – Ja, tack. Men gud vad skönt det känns inuti. Och att ropa – Ja, tack! Varje gång jag hör min sexlust…ja, då blir det troligen mer sex och njutning för mig och dig…..om vi bara tränar!

10 Comments

 1. Nathalie Sjögren

  🙂 Ett bra inlägg. Bra att det kommer fram, att vi inte glöms bort som sexuella varelser vi också.
  Och lustigt att jag själv skrev om detta tema på min blogg, fast kanske med en lite annan vinkel.

  Reply
  • Helena Roth

   Ja, visst är det viktigt! Och smått förunderligt, att det blivit en sak som “ska finnas i skymundan”. Minns besöket på Skarhults slott i somras – fick mycket insikter om att vi verkligen idag lever i en tid då sex-“pendeln” sväng ganska rejält åt ena hållet, och att det under århundradena varierat mycket hur och om vi fick lov att prata om sex och njutning, eller ej. Spännande!

   https://herothecoach.com/2017/08/09/utflykt-alskare-och-alskarinnor/

   Reply
   • therese@mabon.se

    Dags för sex-”pendeln” att komma mer i harmoni, resonans och samklang. Som att vara i en kör? Men nu saknar vi en körledare som visar vägen?

    Reply
 2. Fitnessfia

  Jag hör definitivt till hejaroparna! En liten kommentar, vi har vår egen sexualitet men även en sexualitet ihop med någon/några andra. Grytan mår bra av att sjuda även i förhållandet och det kräver ofta en bra energi mellan parterna. Det räcker så att säga inte bara med att en gryta sjuder även om det så klart hjälper. Bara en rekflektion.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack – bra perspektiv!
   Hjälper mig mycket att få nya insikter och hjälp att se på mig själv och mina ord/reflektioner!
   Tusen tack!

   Reply
 3. Anna/Webbtanten

  Prata på, skriv på, njut och ta för dig! Jag gärna pratar sex. Det är fantastiskt med närhet (till sig själv och sin partner) och att verkligen känna stark åtrå.

  Reply
 4. Ingela

  Det är både roligt och befriande att läsa. Heja dig!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *