att välja karriär eller att välja krita

by | Feb 28, 2018 | Artiklar, Coaching | 8 comments

Nu när vinterstormen och snöfallet faller in över hela landet och inbäddar oss i mjukhet, vithet så slås i alla fall jag av en glädje av att vi inte kan kontrollera vädret. Och jag är tacksam över den påminnelse som jag får om min litenhet här i universum.

En litenhet och ett perspektiv som kan vara väl värt att prova att använda i ett sammanhang som att fatta beslut. I att välja och veta vad du vill välja. Här och nu.

Föreställ dig följande

Om ett barn kom till dig och frågade dig vilken deras favoritfärg skulle vara – vilket råd skulle du ge till h*n?

Är rådet att de ska följa sitt hjärta? Att det inte finns vare sig fula färger eller fel färger? Och att om de vill så kan de alltid välja en ny färg nästa gång? Och gången efter det också?
Att deras glädje över den färgen de väljer där och då är det enda som spelar någon roll?
Att det inte är deras viktigaste beslut? Att de inte måste välja alls? Och att du har full förståelse och respekt oavsett vilken färg de väljer?

Men….de kanske protesterar, för de har hört från sina vänner att det fanns en speciell färg som var tilldelad dem och just deras själ. Själens unika färg. De kanske känner att de vill prova numerologi för att se om de kan få ett svar. Eller kanske att de söker bekräftelse till sitt val genom stjärntecken, teblad eller kanske en tarot-läsning. Och kanske vill de anlita en coach, en terapeut eller ett medium för att få sitt svar på vilken färg som är rätt för dem.

Som coach så är det precis detta jag möts av hos många av mina klienter, vänner och medmänniskor. Fast de frågar sällan om färger, men om bekräftelse.

Det finns oändligt antal svar till dessa tusentals frågor om karriär, kärlek och andra stora tankar. Dessa svar kan vara precis desamma som svaret till vilken färg som är den som barnet ska välja.

Daniel Watson

Jag säger inte att vi ska underskatta alla olika tekniker/stöd/verktyg som finns för att komma vidare i ett val, de kan visst hjälpa dig. Men det vet bara du. Och minns att den väg som passar dig, kanske inte alls passar dina vänner eller någon annan. Så….

 

Följ ditt hjärta!
Vila i visshet att det inte finns ett rätt eller fel!
Du kan alltid ändra dig, hur ofta du vill!
Din glädje med ditt val är det enda som spelar roll!
Och du behöver inte ens välja alls ibland, och när du gör, var förvissad om att jag stöder ditt val helhjärtat och villkorslöst!

 

PS: Inspiration och innehåll lånat villkorslöst ifrån TUT-Message from the universe.

8 Comments

 1. Nathalie Sjögren

  Ja, det där att man alltid kan ändra sig sedan, det verkar liksom glömmas bort. Det är inte så farligt, man kan alltid ändra sig.

  Reply
 2. therese@mabon.se

  Eller hur!
  Så bra med en påminnelse från snöstormen att vi bara är små “lortar” vår stund här på jorden. Fina, vackra, sköra, starka och underbara “lortar”….men små….som får göra hur många omval i sina liv som helst 🙂

  Reply
 3. Alexandra

  Kul liknelse!
  Och de flesta valen går ju som sagt att ändra sig om. Men man behöver nog träna sig lite för att kunna lyssna på hjärtat, det är inte så enkelt alla gånger att höra det!

  Reply
  • therese@mabon.se

   Eller hur!
   Japp tränar på att lyssna inåt varje dag ❤️

   Reply
 4. Anna/Webbtanten

  Så sant. Gillar särskilt meningen att det alltid går att göra nya val, ta nya beslut och hitta andra vägar. För med den vissheten kan man ta i princip vilka beslut som helst och därmed uppleva sitt liv. Trevlig lördagskväll! Kram

  Reply
  • therese@mabon.se

   Eller hur?! ? Just tagit beslutet att beställa en upponerburgare och en miss behave ?
   Trevlig lördagskväll tillbaka ??

   Reply
 5. Sofia Hult

  Vilket bra inlägg.. mjag följer mitt hjärta pch en dröm jag har innerst inne att bli en känd bloggare en dag men det kommer ta tid..förrestwn är det ok om man “lånar” ditt fantastiska ordsrpråk?

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack för pepp Sofia och du är varmt välkommen att ”låna”. Länka gärna till mig ❤️

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?