är du förberedd för våffeldagen?

by | Mar 21, 2018 | Artiklar | 3 comments

Förra året letade jag i typ 2h efter ett riktigt, riktigt bra recept som jag visste att en kompis lagt upp på Facebook…typ tre år tillbaka fann jag det i hennes flöde. Jag hade tur nog alla ingredienserna hemma och kunde slänga ihop smeten, låta den vila i kylskåpet i ett par timmar och sen mumsade vi på, med grädde, sylt eller råsocker. Hur vi än åt lyckades vi bara äta upp hälften av smeten. Resten fick vila i kylen igen.

Så på söndagen var det dags att äta brunch, med våfflor…(mycket våfflor blir det), men sylten var slut och nästan grädden likaså, så då tog vi fram lönnsirapen under tiden som vi gräddade våfflor med smeten som var riktigt kall och hade jäst fin, fint under natten. Och jag skojar inte när jag säger att de blev om möjligt ännu godare idag. En dag efter mixandet av smeten. En natt i kylskåp. Gräddad i varmt järn, utan smör, med kall smet. BÄST!

3 Comments

 1. Karin

  Detta måste testas! Tack för tips! Våfflor går ju bra med annat än sylt också, undrar om inte tonfiskröra skulle vara gott?

  Reply
  • therese@mabon.se

   Varning bara för att degen jäser i kylen. Imorse hade nästan 1/4 av min degsmet rymt…ta en stor bunke!
   Tonfiskröra tror jag definitivt på ??

   Reply
   • Karin

    Haha, tack för tips!

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *