I väntan på kronofogden

by | Mar 16, 2018 | Artiklar | 11 comments

Jo, så är det. Den kolonilott som jag har fått tilldelad i Söderbrunns koloniförening är ännu inte min. På riktigt. Den förra ägaren bestrider uppsägningen. En uppsägning som har gått korrekt till enligt stadgarna då den varit misskött och då propåer om att ordna till skötseln inte har uppfyllts så har styrelsen enligt stadgarna rätt att säga upp arrende-rätten för en medlem.

Den föregående medlemmen till just den kolonilott som vi spanat i under många år har dock inte accepterat detta och inte heller tömt sina saker från lotten eller ens låst upp de lås som finns till grind och stuga.

Jag har betalat överlåtelseavgiften till koloniföreningen och sitter nu i väntans tider på nästa steg. Där kronofogden är den enda som kan komma till kolonilotten och klippa upp låsen samt göra anspråk på hennes ägodelar.

Varför vi hamnat i just denna sits med kronofogden? Det kan jag inte förstå. Och inte heller förklara. Just nu så accepterar jag att så är fallet och väntar i stillhet på att snön ska smälta undan och ge plats åt växterna att få utrymme. Väntar på att solen ska värma upp jorden och alla de små frön och groddar som vill ta sig upp och visa sig. Och att hysa tillit till att då, när det är så dags med sol och smält snö, ja då är lotten min.

11 Comments

 1. Gunnar FN

  Kreativitet kräver tid, tänker jag. Precis som annat här i livet. Som när en tålmodigt får vänta på… kronofogden.
  Hoppas det löser sig

  Reply
 2. Maria - Hälsokonsult och professionell tränare

  Jag tycker lite synd om den tidigare ägaren som tydligen inte vill släppa taget om lotten, när det tydligen inte gått som hen velat. Men jag förstår din frustration! Hoppas det löser sig snart!!

  Reply
  • therese@mabon.se

   Jag känner stark empati med Karin (tidigare ägare) och hon är varmt välkommen när hon vill. De senaste åren har hon inte ens varit på lotten dock….

   Reply
 3. Catharina

  Men vad trist! Du som har längtat så och en kolonilott som är värd kärlek. Inte förfall, misskötsel o bråk. Heja heja på att den snart är din / er och att den får all den kärlek den kan få. Kramisar

  Reply
 4. Helena Roth

  Klokt tänkt – hav förtröstan att allt ordnar sig!
  <3

  Reply
 5. Malin Lundskog

  hoppas allt löser sig snabbt. för allas skull!
  /Malin

  Reply
 6. Anna/Webbtanten

  Frustrerande! Att luta sig tillbaka och låta allt ha sin gång när man är ivrig och sugen. Det är inte lätt att acceptera. Håller tummarna för att ni snart kan börja gräva och planera. Kram!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *