Love language – vilket språk behärskar du?

Häromdagen kommenterade Helena inlägget jag skrev om  vad det värsta du kan göra med att berätta sitt perspektiv utifrån sin kärleks-språks-profil (Love language profile).

Jag hade då inte hört talas om detta alls, blev nyfiken som alltid och googlade snabbt fram en sida som heter 5 Love languages – discover your profile. Och fann såklart ett gratis test (ja, de vill ju ha din mailadress så klart) som genom att besvara vilket påstående som passade bäst in på mig tog mig fram till ett resultat inom loppet av några minuter.

Min kärleks-språks-profil är fysisk beröring. Och som god tvåa kommer Kvalitetstid. Och på tredje plats men som ändock finns med i mig är Ord av uppmuntran. (min översättning på dessa termer).

Så långt så bra?
Ja, jag känner väl igen mig i detta och känner en trygghet i det.
Så nu var det ju “bara” att få maken att prova.
Vilket han gjorde samma dag när han kom hem från ett uppdrag. Och gissa vilken kärleks-språks-profil han blev?

Fysisk beröring!
Klart som korvspad att vi passar bra ihop när vi pratar samma kärleksspråk.

Pussar till oss och till er!
Testa gärna och låt oss veta hur det gick för dig/er?

PS. I ett annat test jag berättar mer om senare så har jag fått bekräftat att min Erotic Blueprint är Energetic och då passar på ett sätt just fysisk beröring in så fint!

4 Comments

 1. Sara

  Härligt! Jag är inte förvånad över att ni pratar fysisk beröring båda två 😉

  Själv har både jag och min älskling kvalitetstid på första plats. I mitt fall tätt följd av fysisk beröring (vilket ju gör vilken tid som helst till kvalitetstid, hehe) och ord av bekräftelse. Älsklingen hade samma resultat, om än på ombytta platser. En liten utmaning är det att få tid för oss, som särbos med barn o katter. Men längtan föder och göder åtrån och kärleken.

  Reply
  • therese@mabon.se

   haha, är vi så tydliga 😉

   Härligt med lite längtan till lusten och åtrån!
   Kramar

   Reply
 2. Maria

  Vad roligt det har jag aldrig hört talas om. Men skulle tro att jag talar bäst med fysisk beröring, älskar att pussas och kramas med min man.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *