vad är det värsta DU kan göra?

by | Mar 8, 2018 | Artiklar | 7 comments

Tre olika inspel. Två från Kim Anami och ett till ifrån en parallell provtanke när vi lyssnade till Björn och Navid om bekräftelse.

Kim beskriver i två olika blogginlägg vad som är det värsta du kan göra mot din partner. Och hon menar att det värsta du som kvinna kan göra mot en man. är att inte lita på honom. Och att det värsta du som man kan göra mot en kvinna är att inte göra det du säger att du ska göra, alltså att inte “walk your talk.”

Nu är ju detta Kim´s tankar och MIN reflektion kring hennes tankar är att det inte hänger ihop med vilket kön som din partner eller du har. Utan snarare att det är situationsbaserat. Att den av er, du eller din partner, som är den som driver/leder just detta som ni är i full fart med just nu (exempelvis städning, hämta på förskola, planera semester, packa) är den som behöver både få tillit och förtroende av den andre. Samt att den som driver/leder just nu även genom sitt görande och varande “walk the talk”.
Så tänker jag att det kan vara oavsett kön.
Om det är det VÄRSTA? Det är jag inte alls lika övertygad om. Jag vet att det finns sanningar i det, men kanske inte att de är de värsta för alla i varje stund 😉

Det ytterligare inspelet från bekräftelsepodden? Vad ar det för en parallell provtanke?

Jo, att det är detsamma i en arbetsrelation mellan ledare och medarbetare.
Ledaren vill gärna känna att den har medarbetarnas förtroende och medarbetarna vill gärna känna att det som ledaren säger att den ska göra det gör h*n.

Jenn Evelyn-Ann

Om vi riktar strålkastarljuset tillbaka på dig…..
Hur agerar du när du är i den drivande/ledande positionen?
Agerar du i enighet med det du sagt/lovat?
Och om du inte är i den positionen –
ger du tillit och förtroende till den som är?

7 Comments

 1. Liw

  Intressant! Med chef och medarbetare är det ju klockrent. Med man och kvinna vet jag inte helt även om det helt klart har en poäng. Det är lätt att tänka sysslor i hemmet kring detta där det nog speglar mannen och kvinnan lite. Mannen vill att kvinnan ska lita på att han gör en syssla när det passar honom och kvinnan vill bestämma när han ska göra det ?

  Reply
  • Hunter Mabon

   Hahaha! Sista meningen är klockren Liw!

   Reply
  • therese@mabon.se

   Ja, så är det hemma hos oss…på pricken. Törs jag tolka att det är så även hos er?

   Reply
 2. Helena Roth

  Gjorde (igen) lovelanguage-testet och fick att mitt främsta lovelanguage är Acts of service, och så här står det bland annat “Laziness, broken commitments, and making more work for them tell speakers of this language their feelings don’t matter.” och just det där med walking your talk är SÅ en trigger för mig. Blir galen. Men tänker att det kanske då är “värst” för någon som jag med Acts of service som främsta kärleksspråk?

  Reply
  • therese@mabon.se

   Lovelanguage-testet är nytt för mig….var hittar en det?

   Och din reflektion är nog precis så. Spännande att ta det testet med min make för att se om Liws kommentar om vem som ska bestämma NÄR en viss sak ska utföras i hemmet påverkas om vi är flytande i olika kärleksspråk.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?