att träna på min intimitetsmuskel

Går du till gymmet? Kanske tillhör du de yoga-frälsta? Eller de som just nu är överlyckliga att gruset är borta från cykelbanorna i stan, eller är det uppladdning med löpning för något lopp? Eller kanske du är som min make och tränar friidrott?
Och hur var det med gång…visst räknas även promenaden till och från jobbet?

Många i min närhet har en klar och tydlig bild av sig själva i aktivitet och rörelse för ett syfte eller annat. Mitt syfte idag med att träna på gymmet (som är min grej igen) är som Petter Stordalens: Jag vill varje år vara lika “stark” som förra året.  I ordet “stark” läser jag in allt möjligt, att kunna vara lika rörlig, finna lika stor lust till träning, känna mig lika stark, känna att det jag vill klara av med kroppen det kan jag och gör.

Så att ta steget till att träna en annan muskel, som din intimitetsmuskel borde kanske inte vara så stort eller svårt att ta? Eller? Och varför just till min intimitetsmuskel?

Jo, i mitt FB flöde så dök en video upp från Embodied Intimacy som jag följer och de pratar på ett avslappnat och tydligt sätt om vad det innebär att träna sin intimitetsmuskel och varför det är viktigt att i sin relation kunna vara intim med flera andra. Kika mer här: working out the intimacy muscles

Buster uttryckte det i en metafor i videon: “Det är som att jag bara är en av vitaminerna i skåpet och inte behöver vara alla vitaminer. Det är skönt och befriande.”

Intimitet…är det liksom att vi ska ha sex med en massa andra? Nej, det är inte det som det betyder för mig. Det kan betyda det för andra, men inte för oss just nu. Att våga vara intim med andra och att få vara det betyder för mig att jag kan vara förtrolig med en annan person än enbart min make, att jag är ok med att maken kramar kvinnor han möter i ömma kramar. Att vi möter blickar från andra människor lite längre än vad vi brukade förut. Att på ett sätt egentligen bara våga synas mer som de människor vi är. Utan att tro att det ska leda till att vi ska bli för intima med någon annan och därmed lämna vårt förhållande.

Att komma dit är inte enkelt. Det krävs en massa träning av intimitetsmuskeln. Det krävs repetition, det krävs att vi försätter oss i de stunder där hela vår kropp kanske skriker inombords av “Flight, Fight, Freeze”. Det är där vår lekplats och träningshörna dyker upp. Så hur ofta tar du dig till den lekplatsen och träningshörnan? Och minns att du även har tillgång till den i ditt sinne, i din fantasi, utan att ens ta ett steg närmare en annan människa.

För mig är ett av målen med denna träning som jag och maken gör i vår träningshörna för att stärka vår initmitetsmuskler – just att vara lika stark som förra året även här. Att dels känna lika stor lust till varandra som vi gör idag, och om möjligt även öka den. Och jag tror starkt på att vi i vår träningshörna skapar gott om utrymme för muskeltillväxt. För oss själva och den andre. Och även om att känna mig kanske till och med ännu starkare, eftersom jag inte medvetet tränat just denna intimitetsmuskel tidigare på detta sätt. Jo, visst kommer jag att bli starkare. Maken också. Och vi som par ska vi inte tala om. Superduperstarka ju!

Tidigare inlägg om våra olika träningshörnor finner du här:
att vara någons fantasi
Tränar du på att njuta?
att välja att bjuda in en tredje i vår relation
att ha en “affär” med min make

Bild lånad från Instagram av Gunnar Fägersten Novik. @gfnstreet
”Kiss to come”
The anticipation, the want, the good feel – it’s all in a kiss, right? 

3 Comments

  1. Hunter Mabon

    Personligen så tror jag att det är en flerdelad muskel. För att nå maximal styrka så måste alla delar tränas. Jag känner att jag är enormt stark i den delen som jag delar med dig i vårt äktenskap. Vi tränar ofta tillsammans. Samtidigt så är jag rätt svag i en del av dessa externa kontakter som du nämner. Ett arv från min uppväxt tror jag. Tycker att det är spännande och utmanade att vi börjat träna mer på dom nu. Jag försöker ge och ta mer energi på, för mig, ovana platser. Givandet är minst lika viktigt som tagandet (kontraktion vs extension i träningstermer). Inte helt lätt, men vill man växa så måste man jobba på det. Love You!

    Reply
    • therese@mabon.se

      Love you toooooo ❤️
      Gillar ATT vi tränar, inte ett måste att nå maximal styrka snabbt. För mig.

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *