om lust och sexualitet

Under en period har jag skrivit ganska mycket om min sexlust, vad jag och maken gör i vår relation, och annat, såsom erotik som kan höra till ämnet, som i stort kan klassas som “Lust och Sex”. Ibland har jag känt ett motstånd och undrat om jag gör rätt….men det har inte kunnat göras annorlunda. 

Jag har kastat mig ut och berättat naket och öppet på bloggen, och lika naket och öppet i verkliga samtal till ett fåtal personer. Det är inte alls lika många som vill/vågar prata om lust och sexualitet som jag ibland vill. Och det är inte alltid jag vill prata om det heller. Det är inte alltid som jag och den jag möter båda känner oss tillräckligt bekväma med att kasta oss ut i det samtalet. Min förhoppning är att jag ska känna mig mer bekväm med mig och därmed också med dig. Både med att dela med mig mer här på bloggen och även i verkliga samtal som sker mitt i vardagen.

Jag är tacksam för de personer som jag får och kan prata öppet om lust och sex med. Jag vet att ni kan bli flera. Så här kommer en inbjudan från mig.
Det går ju inte många stunder mellan maken och mig i våra samtal eller meddelanden…som inte innehåller något om lust eller längtan eller önskemål eller fantasier att dela.

Så häromdagen när Sara skrev så här på FB….

“Darja Isaksson för briljant hjärna, aldrig sinande nyfikenhet och stor ödmjukhet. Gudbjörg Petursdottir för mästerligt lyssnande och omsorg om tystnaden. Helena Roth för sann inspiration i konstarterna att vara varsam med sig själv respektive att göra medvetna val. Måste få bryta reglerna och skicka med en fjärde också: Tess Mabon för att hon vågar tala öppet om lust och sexualitet. Så tacksam för att få ha dessa fantastiska kvinnor i mitt liv, som förebilder, vänner och coach.”

….och lyfte fram mig som en av de fantastiska kvinnorna i hennes liv för att jag vågar tala öppet om lust och sexualitet då blev jag så glad i hela mig.  Ett pirr i kropp och knopp. Som den där champagnekorken som Charlotte pratar om här…

 

PS. Om du har en tanke kring vad du vill läsa mer om…föreslå gärna något som ligger dig varmt om hjärtat.

 

12 Comments

 1. Sara

  Käraste Tess, väninna och förebild, så härligt att läsa! Jag bubblar med dig av härlig energi! <3

  Reply
  • Helena Roth

   Fortsätt kära Tess – fortsätt!
   <3

   Reply
 2. Anna

  Jag tänker att en skriver det en vill skriva. Om det finns de som inte vill läsa så kan de väl bläddra vidare.. Jag gillar variationen i din blogg och jag gillar dig. Så jag stannar oavsett eftersom du inspirerar med din öppenhet.

  Reply
 3. Gunnar FN

  Tja, det är väl bra med olika. Jag skulle aldrig skriva om det (håller i övrigt med Anna), men läser med intresse vad andra skriver om, oavsett. Det är väl det som är att vara en sociala människa, att delta?

  Reply
  • therese@mabon.se

   Att delta både som skribent och läsare – jo, det är nog en del i att vara en social människa. Att ge och att ta emot.
   Då får de som inte vill ta emot bläddra vidare ?

   Reply
 4. Liw

  Kloka ord och beundransvärt att du är öppen med just sex.
  Är ju ett ämne som berör många men som inta alla vågar/vill prata om. Man får respektera allas olikheter men coolt att du gör det! 😉

  Reply
  • therese@mabon.se

   Acceptans är ett av mina verktyg. Och ibland behöver jag fylla på mig själv med lite egoboost, som att skicka denna undran…
   Tack för hejarop ?

   Reply
 5. Helena Roth

  Många kloka inlägg. Säger “Håller med” och tackar för att du är en förebild på området för mig!

  Reply
 6. Charlotte

  Å tack för att jag också får vara med. Detta är såå viktigt!!!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?