svårt att bestämma dig?

by | Apr 16, 2018 | Artiklar | 6 comments

Jag hörde ett tips häromdagen som jag provade och fick bra effekt av.

Vi låtsas att du ska bestämma dig för att gå på en återträff med dina gamla grundskolekompisar. (som i mitt fall skulle ske på Alléskolan i Åtvidaberg)

 1. Föreställ dig att du är på festen. Ta tre lite djupare andetag och känn efter hur det känns. 
 2. Föreställ dig att du inte deltar på festen. Ta tre lite djupare andetag och känn efter hur det känns. 

Om det funkar för dig som för mig så har du nu låtit din kropp kanske komma med sitt förslag till vilket beslut som du ska bestämma dig för. Att åka på festen eller ej.

OBS!
Går ju givetvis bra att använda i de flesta sammanhang där du kan föreställa dig att vara i. * Förberedd vid powerpoint-presentationen för ledningsgruppen eller ej förberedd. 
* På plats i nybörjargruppen i simhopp – eller hemma i soffan. 
* På kalaset utan present – eller på kalaset med present. 
* Visa på FB att du gillar någons statusuppdatering med en kommentar – eller utan kommentar. 
Ja, du hänger med – eller hur?

Det handlar helt enkelt om att låta dina andetag ge dig tillgång till vad din kropp säger, lyssna till den och därefter bestäm dig för den väg du ska ta.

6 Comments

 1. Anna

  Bra tips! Jag är ju väldigt spontan och har för vana att gå på det som först faller in. Men det är inte alltid rätt väg. Större beslut får tid att gro. Tycker det är roligt att ha olika beslutsprocedurer 🙂 Ska anamma ditt förslag nästa gång jag tvekar lite.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Kul – testa gärna och återkoppla. Jag tyckte själv att det var ett himla enkelt sätt….svåra är nog att minnas att göra det 😉

   Reply
 2. Liw

  Det var ett spännande knep/övning jag aldrig testat. En del har ju lättare att se tankar i bilder och på så sätt sätta sig in i olika situationer och för dem är nog denna övning väldigt talande. Jag skulle vilja träna upp min förmåga att kunna se saker i bilder mer tydligt men också att känna på min andning lättare ?

  Reply
  • therese@mabon.se

   Som mindfulnessinstruktör så har jag tränat massor – både i att andas och i att tänka mindre. Men genom de båda så ser jag ändå klarare och mer avslappnat en större bild mycket lättare. Som att jag är som en kamera som zoomar ut, får en större bild i blickfånget, utan att förlora skärpan på detaljer. Min utmaning där ligger oftast i att minnas att då gå djupare in i andetaget och behålla zoomen, det större blickfånget och skärpan.

   Att jobba med din andning kan ge dig oändligt mycket – inte minst mer kontakt med din bäckenbotten 😉

   Reply
 3. Dorotea Pettersson, Personal Planner

  Riktigt bra tips. Jag har sällan svårt att bestämma mig men jag gillar övningen du beskriver. Ska “ge” den till andra som har mer problem med beslutsfattande.

  Reply
  • therese@mabon.se

   Tack för den boosten. Hoppas att den funkar för dig och dina klienter 🙂

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *