att kritisera normen är den nya normen

by | May 27, 2018 | Artiklar | 4 comments

så sa vår yngsta häromdagen när vi pratade om normer och att vi, någon av oss i vår familj, INTE är bra på att följa regler….vi är regelbrytare allihopa.

Maken och jag håller ju som bäst på att bryta, stretcha, tänja på alla de normer som format oss under alla år och undrade helt enkelt vid middagsbordet hur våra söner såg på normer och att bryta dem. Klokheten i vår yngsta dök upp och “att kritisera normen är den nya normen” kom fram som en vishet i samtalet.

Där vill jag påstå att maken och jag är just nu.
Mitt i livet.
Mitt i ett kritiserande av normen.
För att kunna finna vår form och en ny norm.
Kanske vår ursprungliga form och norm som vi längtar efter.

Då dyker det upp tre bilder hos Brene Brown….om mitt-i-livet-perioden =  M I D L I F E 

Jag gillar när Universum konspirerar rakt till mig på detta vis.
Nu är jag nyfiken på dina tankar om normen, och din längtan till din form.

4 Comments

 1. Catharina

  Hej, intressant inlägg! Som många andra… Jag har nog genom hela mitt liv brutit mot normen / normerna i olika skeden i mitt liv. Men jag har aldrig sett det utifrån att jag behöver bryta normen utan för att hitta en ny platform / ny väg för min framtid. Men tror att det kan vara nyttigt o stimulerande att diskutera o kritisera normen för hur man skall leva mitt-i-livet. Är övertygad om att ni två kommer att hitta en perfekt plats… kram

  Reply
 2. therese@mabon.se

  Tack!
  Och instämmer med dig. Jag har heller aldrig kikat på det utifrån, utan det har skett inifrån av min egen kraft. Och så sker det nu med. Inifrån mig. Men jag ser det även utifrån och vill visa andra att jag stretchar, tänjer och ruckar på regler och normer. För att visa andra att det går.
  Kramar tillbaka

  Reply
 3. Helena Roth

  Synkronicitet.
  Är helt med dig, Hunter och Brené här jag!
  Här skalas det av lager på lager minsann.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *