ett missförstånd?

by | May 25, 2018 | Artiklar | 8 comments

är det bara det?
att jag/vi inte varit tillräckligt tydlig/a?
att vi inte förstår varann?
eller är det så att jag/vi egentligen inte vill det ni vill att jag/vi ska vilja?
en slags missmatchning i förväntningar?

“We’re all waiting for someone else to do it first. To choose us, love us, share first, be vulnerable first. We operate from ‘I’m closed but you should be open.’ See how that’s backwards? If you always go first, you always win. Because your love isn’t dependent on others, it’s dependent on yourself. It feels scary, right? That’s because most of us believe we’re lovable if someone else loves us. Can you love you? Perfect. Can you show up, love all out and be ready not to be loved back? When we give unconditional love, we invite it.”

Mark Groves

mitt i er känsla att ni inte förstår mig/oss
mitt i den finns en rädsla
fånga in den
var i den
och se om ni kan “komma ut” på en annan sida
en plats där det är ok att inte förstå
en plats där ni förstår er själva
och att det räcker gott

Ett par ord så här en solig fredag när jag behöver prata med universum…
…och med några av er i mitt universum, ser fram emot ert svar!

8 Comments

 1. sandra

  Ta med den frågan i morrn vet ja 🙂 Eller kanske – att hamna i konflikt med en vän. Det tycker jag är mycket svårare.

  Reply
 2. Emma

  En stor kakburk med miljoner frågor ta med de 🙂

  Reply
 3. Helena Roth

  “If you always go first, you always win.”

  Yes. YES!

  Och samtidigt, mer direkt. ibland tror jag igen vi behöver förstå ens oss själva. Bara vara med det som är, the isness som Michael Neill brukar kalla det, ibland räcker det fullgott det med. Om man verkligen gör det, är det. I acceptans. Kärlek!

  <3

  Reply
  • therese@mabon.se

   isness – nytt ord och underbart! Varande som jag skulle försöka översätt det…eller hur skulle du uttrycka det?

   Reply
 4. Anna

  Jag brukar tänka att om jag inte förstår andra så beror det på att jag saknar vetskap om allt som är grunden till att förstå just det. Och det är precis som det ska vara. Gillar verkligen ordet isness som Helena skriver om. Att vara. Tolkar jag det som, här och nu och i det jag är. Kram!

  Reply
  • therese@mabon.se

   Ett nyfiket och icke-dömande perspektiv det du beskriver. Att du inte har vetskap om allt som är grunden till att förstå just det.
   Jag tränar på det i mitt förhållningssätt till livet – a mindful way.
   Isness – gillar det jag med! Kram tillbaka

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?