är det så här förändring känns?

by | Jun 17, 2018 | Artiklar | 6 comments

 1. att känna många känslor, ofta motsatta, samtidigt – som att du både är upphetsad och astrött, och du är rastlös och vill komma vidare.
 2. att inte ha koll på vilken riktning din kompass pekar åt – för det mesta känns ovant och nytt, inte riktigt som det brukar, och samtidigt är det precis som det brukar kännas, fast nytt, och det enda du vet är att även om du inte vet vart du är på väg eller varför så vet du att du är på väg och att det är det enda du kan göra.
 3. att känna sig ensam, kanske ensammast i världen – för inte ens du fattar vad som händer i dig, så hur ska någon annan kunna förstå dig, och vet du….det är helt ok att alla inte förstår dig, vet dock att det finns personer som förstår dig, sök dig till dem.
 4. att känna att det jag är/gör triggar igång andras tyckanden om mig – när jag växer så ser andra människor oundvikligen det, och de tvingas ta itu med sina bekymmer, men vet du….det är deras bekymmer och inte dina, även om de försöker att lägga skulden på dig, tro dem inte.
 5. att känna sig ansvarig för alla andra – det är verkligen, verkligen helt OK att sätta sig själv först! Ta på dig din egen syrgasmask innan du hjälper någon annan. Ta hand om dig och dina behov först. Det är inte meningen att du är ansvarig för alla andra före dig….det kommer inte att sluta bra för någon.
 6. att känna sig som att spela en roll av en annan, fast inte göra det, bara att rollen är så ny att den ännu inte känns som du – ja, det är jobbigt att bli mer av sig själv, för det är just precis vad det handlar om, att bli mer du och visa det för världen, läskigt för att du inte är van, läskig för att du måste testa live inför andra direkt på studs utan en massa genrep i hemlighet och VET att du är precis som alla andra, ingen annan har heller tränat på sin roll i att vara mer dem.
 7. att göra förändringar utan att märka det förrän i efterhand – vissa steg sker så omedvetet i ditt system redan nu att du först blir medveten om att du sagt nej till saker du tidigare brukade säga ja till, när de inte längre gagnar dig, det här är vad du ska vänja dig vid för det är din framtid.
 8. att fortfarande vara elak mot sig själv – ja, vi är alla livrädda för våra superkrafter, för att visa mer av oss själva för världen, för din inre kritiker får hur mycket arbete som helst om den är det humöret, och försöker ta kontroll på ditt växande, för “du ska ju inte tro att du är något”-den amygdala-snurren är det dags att sluta tro på. Var snäll mot dig själv, du utvecklas även när du inte tror att du gör det.
 9. att med säkerhet veta att även om det känns superläskigt med denna ovissa resa så går det INTE att vända tillbaka – förvandlingen av att bli mer av dig är redan igång och du kan bara dyka djupare in i den resan som tar dig närmre till din passion.
 10. du inser att du är medveten om allt, du är vaken och mitt i livet.

 

6 Comments

 1. Sara Modig

  Tack för att du delar och sätter viktiga ord på något av det läskigaste, kanske till och med just det läskigaste, som finns – att leva i förändring och ovisshet om vart stigen bär. All kärlek och styrka till dig min vän!

  Reply
  • therese@mabon.se

   tack för kärlek och styrka….vill ju ses för en riktig kram snart också och lite snack….puss!

   Reply
 2. Anna / Boihusbil

  Det är nog olika för olika personer. För mig känns förändring bara euforiskt.

  Reply
  • therese@mabon.se

   ja, den där lätta förändringen kan ju vara euforisk, och när den tuffa väl är igenom kan känslan efteråt vara lika euforisk. Min växtvärk (läs förändring) just nu är av det tuffare slaget för mig och då är det mitt i inte alls euforiskt….men jag vet att det lockar och finns runt hörnet och därmed orkar jag ta mig framåt i små steg….

   Reply
 3. Hunter Mabon

  Oj det var mycket på en gång! Känns som om det skulle kunna bli 10 inlägg av detta. Jag hänger med på resan i alla fall 🙂

  Reply
  • therese@mabon.se

   Hmmmm, kanske blir det 10 inlägg en dag. Eller 10 kapitel i en bok 😉
   Tack för att du är min reskamrat i vått och torrt – pussar!

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Växtvärk del 4 – Therese Tess Mabon - […] Ursprunget från mitt tidigare inlägg om det är så här förändring känns?…. […]
 2. Växtvärk del 5 – Therese Tess Mabon - […] Ursprunget från mitt tidigare inlägg om det är så här förändring känns?…. […]
 3. Växtvärk del 7 – Therese Tess Mabon - […] Ursprunget från mitt tidigare inlägg om det är så här förändring känns?…. […]
 4. Växtvärk del 8 – Therese Tess Mabon - […] Ursprunget från mitt tidigare inlägg om det är så här förändring känns?…. […]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *