erotisk litteratur….mera tips

Slängde ut en fråga om ni läsare hade tips på erotisk litteratur och ett par tips har jag fått….

Bland annat denna länk från Selma Stories som tipsar om 5 sexiga böcker. Hon tipsar även att om det känns obekvämt att visa att du läser erotisk litteratur….ladda ner den digitalt och läs den på paddan/läsplattan så att ingen anar vad du läser….
BEGÄR: oanständiga berättelser hamnade direkt på min läslista….och likaså
Secret: det hemliga sällskapet. Läs mer om dem båda i respektive länk.

Selma stories bjuder även på en lista från i maj i år med 11 välskrivna erotiska berättelser. Några är desamma som i länken ovan. Andra är nya.

Jag satte mig också och kikade igenom mina listor på Goodreads. Och skapade helt enkelt en digital bokhylla för dig och mig. Som jag kallar “sexploration”. Den innehåller allt möjligt som jag länkar ihop med erotik, sex, relationsbyggande, mm. Vissa av titlarna har jag redan läst. Andra väntar på att läsas. Ja, du ser själv om/när du kikar in där helt enkelt.

Och minns själv även denna trilogi som jag slukade, och ja, den innehåller en del heta, erotiska scener:
All Souls Trilogy av Deborah Harkness som dessutom delat med sig av sin spellista på Spotify som rullade när hon skrev dessa böcker. Böckerna hittar du såklart i min digitala bokhylla: Sexploration 🙂

Annan digital läsning för mig som jag inte tipsat om tidigare är att jag följer MyErotica.com – skaffa ett konto (kostnadsfritt) och börja följa dem!

2 Comments

 1. Tomas

  Hej Tess och er som läser detta,

  Tack för dina bokuppslag! Det är sommar och då står böcker högt i kurs. Tänker dock först läsa boken som jag absolut vill läsa i sommar. Berättelsen om Pi.

  Vill dock absolut slå slag för boken “Women’s anatomy of arousal”, av Sheri Winston. Bra att läsa för alla män men, för kvinnor som söker sin egen sexualitet – bara köp den! Den har blivit utsedd till årets bok i USA (tror jag) och jag förstår verkligen varför. Den är outstanding. Inte bara mina ord. Den används som kurslittertur av Joseph Kramer som utbildar sexologer runt om i världen. Det finns såklart fler böcker han rekommenderar.
  Även jag har en boksamling, dock mest i bokform. Då jag började var inte nätet så välutvecklat när det gäller tillgänglighet för böcker som den är idag. Orsaken till mitt intresse var ett helhjärtat försök att förstå den kvinna jag levde med då och hennes totala ointresse för sex. Efter många år av egen utforskning insåg jag att – nä, jag kan inte och ska inte förändra en annan människa. Det är svårt nog att förändra mig själv. Vi skildes.
  Nåväl, här är ett axplock med de böcker jag kan rekommendera. Flera är till och med på svenska. Kommer kanske med böcker som du nämner, vi får leva med det.
  – Kvinnans Tao, Irene Andersson
  – Mannens Tao, Irene Andersson
  – Tantic Orgasm for Women, Diana Richardson
  Diana Richardson har flera andra böcker, googla själv. MYCKET bra litteratur. Hon håller kurser i Tantra i Schweiz och kurserna är riktigt bra. Kö finns att delta i dessa. Jag har ännu inte varit där men gör det gärna med en Kvinna som vill och är min partner. För just nu är jag solo.
  – Tantra, the wispering transmission, Prem Gitama. Inte bara böcker! Hennes kurser riktar sig till kvinnor men även till par. Osäker just nu om det finns något för män. Definitivt, Googla!
  – Sexual ectasy, Margot Anand, både bok och övningsbok. Såklart, googla, det finns mer, mycket mer.
  – Urban Tantra, Barbara Carellas. Rätt bra, men är mer populärlitteratur. Min åsikt.

  Ta-taaa. – The multiorgasmic man, Mantak Chia & Douglas Abrams. Riktigt bra, för män. behöver jag säga mer? Hör av dig i så fall. Finns som The multiorgasmic Woman. Har dock inte läst den. Säkert intressant.
  – David Deida har skrivit en del bra böcker. Men honom finns det delade åsikter om. Men om du är openminded och väljer inte att se en bok för mer än en bok, läs den. Det finns en del goda insikter och bra uppslag, särskilt för män.

  Jag stannar här. Finns såklart mer i min bokhylla. Kan bara säga, livet är underbart! Lev det. Ingen kan göra det åt dig och den kommer inte tillbaka. Att kultivera lusten till livet, lusten till intimitet, lusten till att finnas. Jag kan inte komma på något bättre.

  Reply
  • therese@mabon.se

   ojojoj…vilken diger lista! Tack Tomas!
   När jag läser titlarna på dina förslag så hamnar de mer i min “praktiska” avdelning än i den erotiska…men jag har ju å andra sidan bara läst en av de du tipsar om. Än så länge. Jag blir nyfiken på att bläddra i Sheri Winstons bok…och det lilla jag hunnit googla och läsa om den på webben så liknar den på ett sätt Emily Nagoskis bok “Come as you are” – den är så himla bra. Ffa ur ett pratktiskt perspektiv. Den ger dig och din partner tillgång till att undersöka vilka era “turn-ons” respektive “turn-offs” är. Och hur allt hänger ihop mellan könet och hjärnan…..det går liksom inte att tro att vägen till sex sitter i könet. Hjärnan måste vara med också.

   Kanske finns även du med din lista på Goodreads Tomas? Eller snart 🙂

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?