saker man kan lära sig på kurs, eller när polletten trillar ner hemma…

I höstas var vi modiga och nyfikna och gick iväg på en kurs i intim-massage. Och jag skrev om våra upplevelser och handgreppen i två olika inlägg. Ett hur ge en kvinna intim-massage och ett om att ge en man intim-massage. Och när vi var på kursen så var det ju en slags upplevelse och när vi kommit hem så har det varit en annan.

Nu är ju inte just denna massagekurs en kurs i att ge njutning där och då, utan för att öka möjligheten till njutning framöver. Dock har den ju potential ATT även vara njutningsfull under själva massageakten.

Så när jag satt och läste Pams blogg Down to there och mötte detta inlägg om hur de varit på kurs: Allt jag behövde veta lärde jag mig i en kurs som hette att polera penisen. (min översättning). Då slog det mig att mina inlägg om HUR vi fick lära oss är alldeles för instrumentella och praktiska och faktiskt inte i klang med ATT det även kan vara njutningsfullt under själva massageakten.

Vad som saknades eller kanske behöver förtydligas?

FÖR att det ska bli en njutningsfull akt så behöver jag vara entusiastisk, säker på mig själv, vara närvarande i ögonblicket med min andning, med min blick, med hur mina händer rör sig, i hastighet, i tryck, i fjäderlätt beröring och framförallt VISA detta med hela min varelse. Så att det blir tydligt för min älskade att jag uppskattar och njuter av detta lika mycket som han.

Att om jag låter bli att visa hela den bilden för honom, så visar jag ju inte den för mig själv heller. Som att jag liksom censurerar mig och därmed hans upplevelse. Min upplevelse likaså. Som att jag inte tillåter att den får finnas.

Jag måste samtidigt erkänna att jag ofta upplevt ATT jag verkligen kan vara entusiastisk, känna mig super sexig och visa det, vara närvarande i ögonblicket, med min andning, med min blick, med mina händer, med hela min kropp. ATT jag även oftast är bra på ATT visa det. Samtidigt som jag upplevt de tillfällen då jag verkligen går in för att VISA HUR jag känner mig i mig och i situationen – då blir det faktiskt bara ännu bättre njutning. För oss båda. Framförallt betydligt hetare.

4 Comments

 1. Markus

  Jag tror jag förstår vad du menar men menar du att du inte får en njutningsfull akt om du eller din partner inte ”har det”, när ni cencuerar och inte visar hela bilden?

  För den känslan när man känner att man ”har det” åh man märker att sin partner ”har det” så eggar det ju igång varandra till oanade höjder… vi ”har det” som exempel; efter ett givande samtal med varandra. Såklart infinner de sig annars också men efter ett sånt samtal så är de nästan garanti!

  Men vi njuter ju i fulla drag även när vi inte ”har det” där lilla extra, när man som du säger inte vågar visa hela sitt JAG.
  Men när vi väl är där å allt annat än sin partners rörelser åh lust existerar så blir det en dimension till.

  Reply
 2. therese@mabon.se

  Jamen precis så Markus!
  Vi njuter av allt även om vi “censurerar” och inte visar hela bilden…och precis som du säger att när vi väl visar och när vi väl ser att både en själv och ens partner “har det” så blir det ju upphöjt till ett par tusen nivåer till 🙂
  Varma kramar från #dag275 i värmen i Italien…..

  Reply
  • Markus

   Efter mitt förra inlägg så räknade vi ut mer exakt vilken dag vi var på och döm om vår förvåning så har vi passerat 300 och kan titulera oss med #dag316 idag, (om det blir nått idag.) ? Med reservation för dom ca. 10dygn vi inte varit i samma stad.
   Så varma kramar från Knivsta till er också och hoppas vistelsen i Italien levererar många minnen för framtiden. ☀️?

   Reply
   • therese@mabon.se

    Wow…så då är ni ju långt fler än oss i rad 🙂
    Vi har haft det bra och Italien levererade!
    Nu bygger vi stämning inför vår 20-åriga bröllopsdag den 25 juli <3

    Sorry för sena svar på dina kommentarer...de dyker inte upp som andra kommentarer gör. Vet inte varför wordpress strular med just dig och mig?

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Snippets - The Lovers Podcast

10 säsonger
88 avsnitt
Välkommen att lyssna till oss!

Parcoaching

Längtar du efter att finna en ny stabil grund i din relation?
Är du redo att investera i din romantiska relation?